Catalogue Alvo - 01er/01 - 28/02/2021 - EXPIRÉ - page 17 *

thumbnail - Catalogue Alvo - 01/01/2021 - 28/02/2021.
17 / 77

* Offre valable dans tous les magasins Alvo

Voir plus
 
ARTISJOK I PLADIJS wijntips Vendanges d’Anastasie Frankrijk - Languedoc - rosé Zeer heldere kleur met een Provençaalse stijl. Expressieve neus van klein rood fruit. In de mond overvloedig en soepel met een elegante finale met terugkerend fruit. Aperitiefwijn en begeleider van voorgerechten en lichte vleesschotels. Lekker in combinatie met gegrilde vis. Tre Stelle Greco – Fiano Italië – Basilicata - wit – fruitig ECHTE FISH & CHIPS VAN PLADIJS 4 • • • • • • • • • • 40’ makkelijk een klontje boter 400 g diepvrieserwten sap van 1 citroen peper en zout ± 600 g pladijsfilets 20 cl ijskoude pils 200 g bloem + enkele eetlepels extra 3 eetlepels bakpoeder 1 kg diepvriesfrieten een potje tartaar 1 I Smelt de boter in een steelpannetje. Voeg de diepvrieserwten toe en breng ze goed op smaak met wat citroensap, peper en zout. Laat garen. Plet de erwten. Hou ze warm. 2 I Dep de pladijsfilets goed droog en controleer of er geen graten in zitten. Breng op smaak met peper en zout. 3 I Meng de pils met de bloem en het bakpoeder. 4 I Verhit de friteuse op 180 °C. 5 I Wentel de visfilets eerst even door de bloem en dan door het beslag. Laat ze één voor één voorzichtig in de friteuse zakken. Frituur ze goudbruin (± 3 à 4 minuten). Laat uitlekken op keukenpapier en zet nog even in een op 150 °C voorverwarmde oven. Lichtgouden kleur, intens, puur parfum van zomerbloemen en witte perzik. In de mond intens, fris met invloeden van limoen en tropisch fruit. Lange, levendige persistentie. Deze wijn is ideaal bij vis, pizza en pasta’s. In de hak van Italië ligt nog een klein onbekend wijngebied, Basilicata. Het staat bekend om slechts één soort wijn, die van Vultura. Vultura is een al duizenden jaren uitgedoofde vulkaan met een voor de wijnbouw ideale bodem. De Trestelle Bianco wordt gemaakt van de uit Umbrië zeer bekende greco- en fianodruif. Na de gisting laten ze de wijn nog enkele weken ‘sur lie’ liggen, zodat het bezinksel nog extra karakter aan de wijn kan geven en dat is prima gelukt. goed om te weten • Pladijs ken je mogelijk ook onder een andere naam: schol. Zo heet deze platvis namelijk in Nederland, terwijl we in Vlaanderen toch vaker over pladijs spreken. • Pladijs wordt gevist in de Noordzee, de Ierse Zee, de Keltische Zee en het Oost- en WestEngels Kanaal. • Deze vis kun je het hele jaar door eten, maar in de zomer en de herfst is de vis het stevigst. • Je herkent de vis aan het bruine vel met oranje stippen en de witte buik. 6 I Bak de frieten. 7 I Serveer de vis met de frieten, de erwten en de tartaar. JANUARI - FEBRUARI 2021 I 17

Autres catalogues Alvo

Derniers catalogues