Op een paasbrunch mag natuurlijk het
dessert niet ontbreken. Ook daarvoor
gaan we aan de slag met eitjes. Met deze
überklassieke, maar overheerlijke biscuit
scoren we zeker goede punten.
Lekker
zoet
eitje
ZELFGEMAAKTE
BISCUIT
MET FRAMBOZENCONFITUUR
6
•
•
•
•
•
•
•
1u
iets moeilijker
2 à 3 eetlepels gesmolten boter om in te vetten
4 eieren, gesplitst
135 g fijne suiker
een snuifje zout
115 g bloem, gezeefd
100 g frambozenconfituur
een kopje amandelschilfers, kort geroosterd
1 I Verwarm de oven voor op 200 °C.
2 I Vet een kleine, ondiepe bakplaat (± 23 bij 33 cm) in met
gesmolten boter. Knip een stuk bakpapier uit dat even groot
is als de bodem van de bakplaat en leg op de bodem. Vet
het papier eveneens in met gesmolten boter.
3 I Klop de eierdooiers met 90 g suiker en het zout gedurende
10 minuten tot een bleke, crèmige massa die drie keer zo
groot is als de oorspronkelijke hoeveelheid (gebruik hiervoor
je elektrische klopper of keukenmachine).
18
4 I Zeef de bloem in twee à drie keer bij de
massa, spatel deze er steeds voorzichtig door.
5 I Klop nu de eiwitten met de rest van de suiker zeer stijf.
Voeg eerst 1/3 van de eiwitten aan de dooiermassa toe
en meng goed. Spatel er dan de rest van de eiwitten
door, zeer voorzichtig, opdat je de luchtbelletjes in de
eiwitten niet stukmaakt.
6 I Schep het beslag op de bakplaat en strijk het tot in de
hoeken glad met een spatel. Zet 8 à 10 minuten in de
oven.
7 I Haal de bakplaat uit de oven en draai om op een
schone keukenhanddoek. Rol de lange kant meteen
strak op, met behulp van de keukenhanddoek. Laat zo
afkoelen.
8 I Nu kun je het deeg ‘ontrollen’ en de
keukenhanddoek verwijderen.
9 I Verwijder het bakpapier en bestrijk
met de confituur. Rol opnieuw op.
10 I Bestrijk de bovenkant ook met
een beetje confituur en werk af
met de amandelschilfers.