ARTISJOK I EDITO
EDITO
Hopelijk hebben jullie - ondanks het
regenachtige weer en de vereiste
administratie voor degenen die op reis
gingen - kunnen genieten van de zomer. We
richten onze blik vooruit en die gaat helemaal
richting najaar en de daarbij horende unieke
smaken en aroma’s. De barbecue kan niet snel
genoeg naar het tuinhuis verhuizen, want we
willen weer achter het fornuis staan.
In deze Artisjok zetten we de meest glorieuze groente
van de herfst in de kijker: de pompoen. Hiermee kun je
namelijk véél meer doen dan op je stoep zetten of soep
maken.
Zodra de dagen korter en de avonden langer worden,
krijgen we steeds meer zin in een goed stuk vlees. We
geven daarom de nodige tips om een sappig gebraad
op tafel te zetten. Daarbij serveren we een origineel
aardappelgerecht. Kies maar uit: rösti, pommes
dauphinois of misschien wel pommes sarladaises?
Wie door de week weinig tijd heeft om te koken, kiest
het best voor een makkelijk en snel eenpansgerecht.
Alle ingrediënten in één braadpan, wok of stoofpot en het
smullen kan beginnen. Geen stress, geen gedoe. En niet
onbelangrijk: weinig afwas.
Wie meer tijd heeft - of als weekendproject - zou
zich zeker eens moeten wagen aan ons recept voor
huisgemaakte ravioli. Niks mis met kant-en-klaar, maar
deze zelfgemaakte deegkussentjes zijn toch van een heel
ander niveau. Extra bonus: maak ze gerust een dag op
voorhand als je een etentje organiseert. Op het moment
zelf hoef je ze enkel nog te koken. Hoe geniaal is dat?!
Naar goede gewoonte kun je ook nu weer terugvallen op
ons handige en uitgebalanceerde weekmenu. Neem het
boodschappenlijstje mee naar jouw Alvo-supermarkt en je
hebt alle ingrediënten in huis om iedere dag van de week
een lekker gerecht op tafel te zetten.
We bespeuren de afgelopen periode ook een nieuwe trend:
all-day breakfast. Waarom zou je enkel ’s morgens toast
met ei mogen eten? We hebben daar eigenlijk de hele dag
zin in.
Als afsluiter serveren we de klassieke 4/4 cake, de
hoeksteen van onze Vlaamse dessertkeuken. Speciaal voor
jullie bedachten we nog enkele varianten op dit recept,
zo kun je je eigen cakerepertoire meteen uitbreiden. Zet
alvast een potje koffie en nodig wat vrienden uit om
gezellig bij te kletsen. Smakelijk!
Het Alvo-team
Benieuwd naar het
weekmenu? Kijk snel
op pagina 52.
OKTOBER - NOVEMBER 2021 I 3