21.
Smoky cocktail
22.
Uiteraard is een fris pintje het ideale aperitief tijdens
een zomerse barbecue. Maar als het een tikje specialer
mag, raden we aan om voor een aangepast aperitief
te zorgen. Een whisky sour is complementair met de
meeste barbecuegerechten, omdat deze door de whisky
een gerookte ondertoon heeft.
Girls night
Een barbecue met vriendinnen? Dan zetten
we geen robuuste stukken vlees op het
menu, maar een fijn stukje kip. Dat lusten
we allemaal én het is goed voor de lijn.
WHISKY SOUR
•
•
•
•
•
60 ml whisky
30 ml vers citroen- of limoensap
15 ml zelfgemaakte suikersiroop
1 eiwit
6 grote ijsblokjes
1. Doe alle ingrediënten in een shaker met de
ijsblokjes. Zet het deksel op de shaker en
schud krachtig gedurende 15 seconden.
2. Giet door een zeefje in een laag cocktailglas.
Serveer meteen.
4
KIP- & PESTOSPIESJES
•
•
4 kippendijfilets
een potje pesto
1. Snij de kippendijfilets in reepjes en marineer ze
een half uur in de pesto.
2. Rijg ze aan spiesjes en gril ze op de barbecue.
4
KIP- & CITROENSPIESJES
•
•
•
•
•
•
•
•
2 citroenen
2 teentjes knoflook
2 takjes rozemarijn, fijngesneden
olijfolie
zwarte peper
zout
2 kipfilets
± 12 verse laurierblaadjes
1. Halveer de citroenen en leg ze met de snijkant
op de barbecue. Laat ze mooi bruin worden.
Pers ze uit in een kommetje en voeg 2 geperste
teentjes knoflook, rozemarijn, olijfolie, peper
en zout toe. Meng goed.
2. Snij de kipfilets in stukken en meng ze
met de marinade van gegrilde citroen. Laat
20 minuten staan.
3. Rijg aan spiesjes met de laurierblaadjes
ertussen en gril op de barbecue.
22