25.
Gegrilde
SALADE
De beste salades maak je niet op
voorhand, maar terwijl je begint
te grillen.
Deze salade met aardappelen en
prei is onze topfavoriet.
Vergeet je
dieet niet
Probeer je wat lichter te eten? Of vermijd je koolhydraten? Gelukkig hoef
je je principes niet overboord te gooien als je een barbecue organiseert.
Onthoud deze tips en blijf lekker slank!
» HAMBURGERBROODJES kun je vervangen door portobellopaddenstoelen, plakken tomaat of - en dit is écht een ontdekking! twee dikke plakken gegrilde ananas.
» GRIL DIKKE PLAKKEN WITTEKOOL OF IJSBERGSLA. Smeer ze in met
olijfolie en werk nadien af met verse kruiden, peper, zout en eventueel
wat noten en zaden.
» Maak een PAPILLOT van witte vis, scampi’s, plakjes limoen, lente-ui en
een beetje olijfolie.
» GRIL PLAKKEN COURGETTE en werk ze af met citroensap, rucola en
schilfers parmezaan.
» MAAK KLEINE HAMBURGERS VAN KIPPENGEHAKT. Breng deze
op smaak met fijngesneden peterselie, munt, geraspte limoenschil,
geperste knoflook, fijngesneden rode ui, peper en zout.
26
27.
Maiskolf
Zomer is ook het seizoen
van de verse maiskolven:
een echte BBQ-klassieker.
Misschien heb je het al
eens gezien in Amerikaanse
films, maar nog nooit zelf
geprobeerd: je weet niet
wat je mist. Wij maken een
versie met kruiden- en limoenboter.
Niet enkel voor vegetariërs: zelfs de
grootste vleesliefhebber zal hiervan
genieten.
VEGGIE HEAVEN
26.