ARTISJOK I BBQ
SALADE VAN
GEGRILDE PREI,
AARDAPPELEN EN MOSTERD
4
•
•
•
•
•
45 min.
gemiddeld
4 vastkokende aardappelen
4 stengels prei (zonder de vezelige, groene uiteindes)
een scheutje olijfolie
1 à 2 eetlepels zaadjesmosterd
peper en zout
1. Verpak de aardappelen in aluminiumfolie en gaar ze in
± 30 minuten op de barbecue. Bestrijk de stengels prei met
olijfolie en gril ze eveneens gaar.
2. Haal de aardappelen uit de folie en snij in stukken. Snij de
prei in stukken. Meng alles en voeg zaadjesmosterd, peper
en zout toe. Serveer lauw.
Geen geduld? Kook de aardappelen
op voorhand, dan hoef je ze niet
te garen op de barbecue.
MAIS MET KRUIDEN- EN
LIMOENBOTER
•
•
•
4 verse maiskolven (met
het blad er nog aan)
100 g roomboter (op
kamertemperatuur)
1 limoen, sap en schil
•
•
•
•
•
1 bosje koriander, fijngesneden
1 à 2 chilipepers, fijngesneden
een stukje gember, geraspt
1 teentje knoflook, geraspt
peper en zout
1. Wikkel de maiskolven (met het blad er nog aan) in aluminiumfolie
en leg ze op het rooster. Draai regelmatig om. De mais heeft
ongeveer een half uur nodig om te garen.
2. Maak de kruiden- en limoenboter: meng de boter met het sap en
de schil van de limoen, de koriander, de chilipepers, de gember en
de knoflook.
3. Haal de mais van de barbecue en verwijder de folie. Trek de
bladeren van de kolven en leg op een schaal.
4. Breng op smaak met peper en zout.
5. Bestrijk rondom rond volledig met de boter en serveer meteen.
JUNI - JULI - AUGUSTUS 2022 I 27