Catalogue Alvo - EXPIRÉ - page 48 *

thumbnail - Catalogue Alvo - Produits soldés - salade, féta. Page 48.
48 / 77

* Offre valable dans tous les magasins Alvo

Voir plus

Produits dans ce catalogue

 
ARTISJOKKENDIP MET TORTILLACHIPS 4 • • • • • • • • • • • GRIEKSE SALADE MET GEFRITUURDE ARTISJOKHARTEN 4 • • • • • • • • • • • • • 1. 2. 3. 4. 30 min. makkelijk 1 zakje babyspinazie 1 blok feta een handvol zwarte olijven 1 rode ui, in halve maantjes 1 bakje kerstomaten, doormidden gesneden 1 bosje basilicumblaadjes frituurolie ± 20 artisjokharten (uit een bokaal) grof zout peper olijfolie 1 citroen, sap 1 eetlepel gedroogde oregano Verdeel de babyspinazie over vier borden. Verkruimel hierover de feta. Voeg de olijven, rode ui, kerstomaten en basilicum toe. Verhit de frituurolie tot 180 °C. Dep de artisjokharten volledig droog met keukenpapier en frituur ze in kleine porties goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier en breng meteen op smaak met grof zout en peper. Verdeel over de Griekse salades. 5. Werk af met olijfolie, citroensap en gedroogde oregano. 48 30 min. makkelijk 50 g boter 2 teentjes knoflook, fijngesneden 50 g bloem 250 g kippenbouillon 250 g melk peper en zout nootmuskaat 600 g spinazie uit de diepvries, ontdooid 300 g artisjokharten, zeer fijn gesneden 100 g geraspte cheddar 150 g geraspte gruyère 1. Smelt de boter in een diepe pan. Fruit hierin de knoflook tot deze lekker ruikt. Voeg de bloem toe en roer goed. Overgiet beetje bij beetje met de kippenbouillon en de melk. Blijf roeren en laat inkoken tot een mooie saus. Breng deze op smaak met peper, zout en nootmuskaat. 2. Voeg de spinazie en de artisjokharten toe en laat goed warm worden. Voeg de cheddar toe en haal van het vuur. Roer goed tot de cheddar is gesmolten en schep in een ovenschotel. 3. Bestrooi met de gruyère en zet 10 minuten onder een hete grill. Serveer met de tortillachips.

Autres catalogues Alvo

Derniers catalogues