ARTISJOKKENDIP
MET TORTILLACHIPS
4
•
•
•
•
•
•
•
•
•
•
•
GRIEKSE SALADE
MET GEFRITUURDE
ARTISJOKHARTEN
4
•
•
•
•
•
•
•
•
•
•
•
•
•
1.
2.
3.
4.
30 min.
makkelijk
1 zakje babyspinazie
1 blok feta
een handvol zwarte olijven
1 rode ui, in halve maantjes
1 bakje kerstomaten, doormidden gesneden
1 bosje basilicumblaadjes
frituurolie
± 20 artisjokharten (uit een bokaal)
grof zout
peper
olijfolie
1 citroen, sap
1 eetlepel gedroogde oregano
Verdeel de babyspinazie over vier borden.
Verkruimel hierover de feta.
Voeg de olijven, rode ui, kerstomaten en basilicum toe.
Verhit de frituurolie tot 180 °C. Dep de artisjokharten
volledig droog met keukenpapier en frituur ze in kleine
porties goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier en
breng meteen op smaak met grof zout en peper. Verdeel
over de Griekse salades.
5. Werk af met olijfolie, citroensap en gedroogde oregano.
48
30 min.
makkelijk
50 g boter
2 teentjes knoflook, fijngesneden
50 g bloem
250 g kippenbouillon
250 g melk
peper en zout
nootmuskaat
600 g spinazie uit de diepvries, ontdooid
300 g artisjokharten, zeer fijn gesneden
100 g geraspte cheddar
150 g geraspte gruyère
1. Smelt de boter in een diepe pan. Fruit hierin de
knoflook tot deze lekker ruikt. Voeg de bloem
toe en roer goed. Overgiet beetje bij beetje met
de kippenbouillon en de melk. Blijf roeren en laat
inkoken tot een mooie saus. Breng deze op smaak
met peper, zout en nootmuskaat.
2. Voeg de spinazie en de artisjokharten toe en
laat goed warm worden. Voeg de cheddar toe en
haal van het vuur. Roer goed tot de cheddar is
gesmolten en schep in een ovenschotel.
3. Bestrooi met de gruyère en zet 10 minuten onder
een hete grill. Serveer met de tortillachips.