ZATERDAG
LUIE
BURRATA MET
KERSTOMATEN,
PISTACHENOTEN EN
KNOFLOOKBROOD
4
•
•
•
•
•
•
•
•
•
•
15 min.
gemakkelijk
4 bolletjes burrata (of buffelmozzarella)
1 stokbrood
olijfolie + extra
2 teentjes knoflook, fijngesneden
enkele takjes rozemarijn, fijngesneden
500 g kerstomaten, gehalveerd
balsamicoazijn
een bosje basilicum, fijngesneden
peper en zout
een handje pistachenoten, fijngesneden
1. Leg op elk bord een uitgelekte bol burrata of
buffelmozzarella.
2. Snij het stokbrood in plakken. Meng
enkele eetlepels olijfolie met knoflook
en rozemarijn. Bestrijk het brood met dit
mengsel en gril of bak het goudbruin.
3. Meng de kerstomaten met een scheut
olijfolie en balsamico. Voeg de basilicum toe
en breng op smaak met peper en zout.
4. Schep de tomaten over de burrata.
5. Werk af met de pistachenoten en serveer
met het knoflookbrood.
BURRATA EN (BUFFEL)MOZZARELLA WORDEN VAAK
IN EEN ADEM GENOEMD. BURRATA BESTAAT IMMERS
VOOR EEN DEEL UIT MOZZARELLA. OORSPRONKELIJK
KOMT BURRATA UIT PUGLIA EN HET IS MOZZARELLA DIE
GEVULD IS MET EEN MENGSEL VAN ROOM EN WRONGEL.
VANDAAR DAT DE BINNENKANT ZO MOOI UIT DE KAAS
LOOPT ALS JE HEM AANSNIJDT.
BUFFELMOZZARELLA
IS EEN HELDERWITTE
BOL VAN MELK VAN
EEN WATERBUFFEL,
HEEFT EEN STEVIGE
STRUCTUUR EN EEN
VOLLE, ROMIGE
SMAAK.
64