ARTISJOK I DOSSIER: VALENTIJN
LIEFDESCOCKTAIL
& HARTIGE
KAASBALLETJES
2
gemakkelijk
> 1 uur
VOOR DE COCKTAIL:
• ijsblokjes
• 150 ml bessensap
bv. veenbessen of
mix van bessen
• 1 theelepel honing
• 50 ml wodka
• limoenpartjes
• 1 fles prosecco
• enkele frambozen
VOOR DE KAASBALLETJES:
• een potje roomkaas
• 50 g gemalen cheddar
• 1 theelepel paprikapoeder
• een beetje zwarte peper
• een bosje bieslook, fijngesneden
• een paar amandelen, fijngehakt
• enkele gedroogde vijgen, fijngesneden
• een pak zoutstokjes
1. De cocktail: doe de ijsblokjes in een cocktailshaker. Voeg het
bessensap, de honing en de wodka toe. Knijp er wat limoensap in en
shake kort.
2. Zeef de vloeistof in 2 champagneglazen en giet er prosecco bij. Werk
af met frambozen.
3. De kaasballetjes: meng de roomkaas met de cheddar, het
paprikapoeder en de peper. Rol hier balletjes van en laat ze een uur
opstijven in de koelkast.
4. Meng in een kom de bieslook met de amandelen en de vijgen. Rol de
balletjes door dit mengsel en schik ze op een schaal.
5. Steek in elk balletje een zoutstokje als ‘handvat’.
WIJNTIP
Prosecco
Pasqua
Italië - Treviso
100 % Glera (prosecco)
Schuimwijn
Ruikt en smaakt naar zoete appel
en een vleugje citrus. Zachte
afdronk.
JANUARI - MAART 2023 I 7