23
Recept voor 7 hoorntjes
Brésiliennehoorntjes
met pralinécrème
Moeilijkheid:
| Bereiden: 20 minuten | Wachten: 30 minuten
Dit heb je nodig:
Voor de hoorntjes:
1 vel Aveve diepvriesbladerdeeg 30 x 30 cm
deegsnijder
7 Patisse vormpjes voor roomhoorntjes
bakplaat + bakpapier
Voor de pralinécrème:
50 g ScrapCooking hazelnotenpasta
165 ml melk
65 g Cake ’n Party mix voor banketbakkersroom
2/3 theelepel Dibro aroma mokka
110 g slagroom (minstens 35% vet)
Voor de decoratie:
1 eidooier
1 eetlepel water
bakkwast
All Nuts brésilienne
Tienen mini parelsuiker
Zo ga je te werk:
1. Laat het bladerdeeg ontdooien
Laat het vel bladerdeeg vooraf ontdooien in de
koelkast.
4. Bak de hoorntjes
Bak de hoorntjes 30 minuten op 180 °C.
Haal de vormpjes eruit en laat afkoelen.
2. Vorm de hoorntjes
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd het
bladerdeeg met een deegsnijder in zeven stroken
van zo’n 4 cm breed. Leg een roomhoornvormpje
met de punt op de hoek van een strookje
bladerdeeg. Rol het deeg rond het vormpje met
wat overlap.
5. Maak de pralinécrème
Voeg de hazelnotenpasta en de melk
samen. Meng goed. Voeg de mix voor
banketbakkersroom en het mokka-aroma toe en
roer glad. Laat 5 minuten afkoelen in de koelkast.
Klop de slagroom stevig op. Spatel de slagroom
door de crème. Schep de crème in een spuitzak
en vul de hoorntjes.
3. Bedek met parelsuiker en brésilienne
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Doe de
eidooier met een lepel water in een kommetje en
klop los. Voeg parelsuiker en brésilienne in gelijke
verhouding samen in een andere kom. Strijk één
kant van het hoorntje in met ei en rol die door de
parelsuiker-brésiliennemix. Leg de hoorntjes met
de onbedekte kant naar beneden op de bakplaat.
TIP
Liever een klassiek roomhoorntje?
Dip de hoorntjes alleen
in parelsuiker en maak de
banketbakkersroom zoals
aangegeven op de verpakking.