Een frisse bries…
ACTIE 15
DE
VERSHEIDSGARANTIE
… waait door onze winkelrekken, de lente hangt al in
de lucht. We gaan dus voor lichtere gerechten, met
tuinkers en sla, en we voegen een krokant toetsje toe
in de vorm van ui, pastinaak en radicchio.
TuinkersI
STRAFFER DAN SPINAZIE
In tuinkers zit meer ijzer dan in spinazie!
En dankzij de vitamine C en B9 bevordert
tuinkers ook de opname van dat ijzer in
ons lichaam.
SlaI
ALS VOORGERECHT
Als je hem als voorafje
serveert, scherpt sla de
eetlust aan én zorgt al voor
een eerst verzadigende
effect. Combineer sla met
een geurige vinaigrette, wat
tomaat, geraspte wortel, een
avocado, plakjes courgette,
croutons...
RadicchioI
PastinaakI
Witte uiI
HOU HEM GOED KOEL
Pastinaak houdt niet van warmte.
Bewaar hem dus in de groentelade
van je koelkast, in een bruine papieren
zak of een keukenhanddoek. Heb je
een kelder? Bewaar hem dan onder
een laagje licht bevochtigd zand.
4
Carrefour Food Magazine | maart 2021
EEN STAD VOL UIEN
De bekendste uien in Vlaanderen zijn ... mensen,
namelijk de Aalstenaars. Inwoners van Aalst werden spottend Ajuinen genoemd omdat de stad
lang bekend stond om haar enorme uienteelt, met
een eigen uijenmarkt. Nu is het een fiere eretitel.
NATUURLIJKE
KLEURSTOF
Doe een beetje
radicchio in het
kookwater van rijst,
pasta of soep, voor
een vrolijk roze tintje.
Vooral kinderen
vinden dat super
spannend!