GROENTEN VAN BIJ ONS
Pastinaak is
erg verwant
aan wortelen,
maar bevat
twee keer
zoveel
koolhydraten.
Pastinaak
Deze wortelgroente is erg
populair, en dat is geen toeval. De
wat zoete smaak, sterk verwant
aan wortelen, past namelijk bij
bijna alles. Bovendien is hij
makkelijk te bereiden en rijk aan
vitamines, mineralen en vezels.
Lekker in een gratin, puree of
stoofpotje. Rauw geraspt kan hij
in een salade of door pasta.
Pastinaakfrieten met
rozemarijn en yoghurtdip
4 personen - Voorbereiding 15 min - Bereiding 35 min - Makkelijk - €
4 pastinaken
een paar takjes rozemarijn
een paar takjes tijm
3 el olijfolie
zout, peper
VOOR DE DIP
2 el mayonaise
2 el yoghurt op z’n Grieks
1 el citroensap
1 snuifje paprikapoeder
zout, peper
10
1 Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een
bakplaat met bakpapier. Boen de pastinaken goed
schoon maar schil ze niet. Snij ze in frieten en leg die
op de bakplaat.
2 Pluk de blaadjes van de rozemarijn en de tijm en
hak ze fijn. Strooi over de pastinaak en kruid met
zout en peper. Besprenkel met olijfolie en meng
goed. Rooster 25 min in de oven en schep af en toe
om.
3 Meng alle ingrediënten voor de dip en serveer
bij de frieten.
Carrefour Food Magazine | maart 2021
nutriscore
A
PER PORTIE
362 KCAL
21 G VETTEN
33 G KOOLHYDRATEN
15 G SUIKER
11 G VEZELS
5 G EIWITTEN
Spanje, Rueda,
Ramon Bilbao, Wit
ONS VAKMANSCHAP DRINK JE MET VERSTAND.