Botermals lam
hoofdgerecht
Schakel na de bereiding de
oven uit en laat de
lamskroon er 15 min in
rusten, afgedekt met
bakpapier, voorin in de
oven en met de deur open.
De sappen verdelen zich
dan rustig over het vlees,
dat daardoor zalig mals
wordt.
Lam is hét traditionele
symbool van het paasfeest,
zowel in de joodse als de
christelijke religies.
Lamskroon met kruiden en couscoussalade
Frankrijk, Côtes du Rhône,
Gigondas, Domaine Santa
Duc “Les Garancières”,
Bio Rood
4 personen - Voorbereiding 20 min - Bereiding 25 min - Vrij makkelijk - €€
2 lamskronen
Provençaalse kruiden
een paar takjes
rozemarijn
2 el olijfolie
zout, peper
VOOR DE
COUSCOUSSALADE
1 ui
1 teentje knoflook
10 gedroogde abrikozen
150 g tuinbonen
2 el olijfolie
300 g couscous
20 g boter
1 bosje bladpeterselie
10 muntblaadjes
1 à 2 tl zout
30
1 Leg de lamskronen voor je met de
vleeskant op het werkvlak (de ribben naar
jou gedraaid) en maak om de 2 à 3 botjes
een insnijding van 3 cm lang en ongeveer
0,5 cm diep. Kruid met zout en peper. Hak
de rozemarijn fijn en strooi samen met de
Provençaalse kruiden over het vlees. Verhit
de olijfolie in een ovenvaste braadpan en
schroei de lamskronen rondom dicht.
2 Verwarm de oven voor op 200°C. Vorm
een kroon met het vlees en zet van buiten
naar binnen vast met keukentouw. Leg terug in de pan en zet die 15 min in de oven.
3 Voor de couscoussalade: pel de ui en
de knoflook en hak fijn. Snij de abrikozen
in kleine blokjes. Blancheer de tuinbonen
en laat ze uitlekken. Verhit de olijfolie in
een braadpan en fruit de knoflook en de
Carrefour Food Magazine | april 2021
ui. Breng 300 ml water aan de kook met 1 tl
zout. Leg er de abrikozen in, schep ze uit de
pan zodra ze mals zijn. Breng het water terug
aan de kook en giet het over de couscous in
een hittebestendige schaal. Laat rustig wellen
en woel dan los met een vork. Voeg de boter,
het mengsel van knoflook en ui, de tuinbonen
en de abrikozen toe en schep alles goed om.
Bestrooi met de fijngehakte peterselie en
munt en kruid met zout en peper. Schep de
couscous op een serveerschaal en leg er de
lamskronen bovenop. Versier met wat plukjes
verse kruiden en serveer meteen.
nutriscore
A
PER PORTIE
707 KCAL
28 G VETTEN
69 G KOOLHYDRATEN
12 G SUIKERS
7 G VEZELS
41 G EIWITTEN
WAAROM ETEN
WE LAMSVLEES
MET PASEN?
Lam staat voor
puurheid en onschuld en is daarom
onlosmakelijk
verbonden met het
paasmaal. Het is
ook een symbool
van wedergeboorte.
De lente is ook
de beste tijd om
lamsvlees te eten.
Niet te jong en net
voor het een schaap
is geworden (vanaf
300 dagen).