Catalogue Carrefour - 01er/04 - 30/04/2021 - EXPIRÉ - page 30 *

thumbnail - Catalogue Carrefour - 01/04/2021 - 30/04/2021.
30 / 69

* Offre valable dans les magasins Carrefour suivants

 
Botermals lam hoofdgerecht Schakel na de bereiding de oven uit en laat de lamskroon er 15 min in rusten, afgedekt met bakpapier, voorin in de oven en met de deur open. De sappen verdelen zich dan rustig over het vlees, dat daardoor zalig mals wordt. Lam is hét traditionele symbool van het paasfeest, zowel in de joodse als de christelijke religies. Lamskroon met kruiden en couscoussalade Frankrijk, Côtes du Rhône, Gigondas, Domaine Santa Duc “Les Garancières”, Bio Rood 4 personen - Voorbereiding 20 min - Bereiding 25 min - Vrij makkelijk - €€ 2 lamskronen Provençaalse kruiden een paar takjes rozemarijn 2 el olijfolie zout, peper VOOR DE COUSCOUSSALADE 1 ui 1 teentje knoflook 10 gedroogde abrikozen 150 g tuinbonen 2 el olijfolie 300 g couscous 20 g boter 1 bosje bladpeterselie 10 muntblaadjes 1 à 2 tl zout 30 1 Leg de lamskronen voor je met de vleeskant op het werkvlak (de ribben naar jou gedraaid) en maak om de 2 à 3 botjes een insnijding van 3 cm lang en ongeveer 0,5 cm diep. Kruid met zout en peper. Hak de rozemarijn fijn en strooi samen met de Provençaalse kruiden over het vlees. Verhit de olijfolie in een ovenvaste braadpan en schroei de lamskronen rondom dicht. 2 Verwarm de oven voor op 200°C. Vorm een kroon met het vlees en zet van buiten naar binnen vast met keukentouw. Leg terug in de pan en zet die 15 min in de oven. 3 Voor de couscoussalade: pel de ui en de knoflook en hak fijn. Snij de abrikozen in kleine blokjes. Blancheer de tuinbonen en laat ze uitlekken. Verhit de olijfolie in een braadpan en fruit de knoflook en de Carrefour Food Magazine | april 2021 ui. Breng 300 ml water aan de kook met 1 tl zout. Leg er de abrikozen in, schep ze uit de pan zodra ze mals zijn. Breng het water terug aan de kook en giet het over de couscous in een hittebestendige schaal. Laat rustig wellen en woel dan los met een vork. Voeg de boter, het mengsel van knoflook en ui, de tuinbonen en de abrikozen toe en schep alles goed om. Bestrooi met de fijngehakte peterselie en munt en kruid met zout en peper. Schep de couscous op een serveerschaal en leg er de lamskronen bovenop. Versier met wat plukjes verse kruiden en serveer meteen. nutriscore A PER PORTIE 707 KCAL 28 G VETTEN 69 G KOOLHYDRATEN 12 G SUIKERS 7 G VEZELS 41 G EIWITTEN WAAROM ETEN WE LAMSVLEES MET PASEN? Lam staat voor puurheid en onschuld en is daarom onlosmakelijk verbonden met het paasmaal. Het is ook een symbool van wedergeboorte. De lente is ook de beste tijd om lamsvlees te eten. Niet te jong en net voor het een schaap is geworden (vanaf 300 dagen).

Autres catalogues Carrefour

Derniers catalogues