EN OOK
|
van het seizoen
Watermeloenaardbei-salade
met munt en
meringuecrumble
De fijne Joly-aardbei heeft
een uitgesproken smaak
en een mooi vaste textuur
8 glazen - Voorbereiding 15 min
Rust 15 min - Makkelijk - €
500 g aardbeien
300 g vruchtvlees van watermeloen
1 limoen
5 g muntblaadjes
2 tl agavesiroop of honing
8 kleine meringues
1 Snij het topje van de aardbeien en snij
ze verder in stukken. Snij de watermeloen
in blokjes.
Vlinder
fraisier
2 Rasp de zeste van de limoen en pers
de vrucht uit. Hak de munt fijn. Meng de
agavesiroop (of honing) met de munt,
2 el limoensap en de limoenzeste. Giet dit
mengsel over de vruchten, meng goed en
laat 15 min marineren in de koelkast.
Zin om dit originele
dessert te maken met de
kids? Ontdek het filmpje
van dit zalige recept,
speciaal ontworpen voor
chefs-in-de-dop. Omdat
je niet vroeg genoeg kan
leren bakken!
3 Vul de glaasjes met de fruitsalade,
verkruimel er de meringues over en
serveer.
SCAN ME
PER PORTIE
49 KCAL
0 G VETTEN
10 G KOOLHYDRATEN
9,6 G SUIKERS
1,2 G VEZELS
1,4 G EIWITTEN
Carrefour Food Magazine | juni 2022
17