KLEURRIJKE BORREL
1 Pers de citroenen uit. Breng de
suiker aan de kook met het citroensap,
de helft van de braambessen en 100 ml
water. Roer tot de suiker opgelost is.
2 Giet door een fijne zeef en druk
goed aan om zoveel mogelijk vloeistof
op te vangen. Laat de siroop afkoelen.
3 Verdeel de rest van de braambessen over 4 glazen en vul ze met ijsschilfers. Giet er het cranberrysap en
een scheutje siroop bij en vul aan met
spuitwater. Decoreer met de munt.
Voor een versie mét
alcohol: voeg een
scheutje aromatische
gin toe.
Liever vegetarisch?
Vervang de ham
door blokjes
gerookte tofoe.
Plaattaart met pesto rosso, courgettes,
mozzarella en Italiaanse ham
PER PORTIE
175 KCAL
0,4 G VETTEN
41 G KOOLHYDRATEN
40 G SUIKERS
2,6 G VEZELS
0,4 G EIWITTEN
PER PORTIE
514 KCAL
37 G VETTEN
25 G KOOLHYDRATEN
3,5 G SUIKERS
2 G VEZELS
20 G EIWITTEN
4 personen
Voorbereiding 20 min
Bereiding 20 min
Makkelijk - €
1 Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de
courgette in rondjes, kruid ze met peper en zout en
besprenkel ze met olijfolie. Gril ze in de oven tot ze
aan beide kanten goudbruin kleuren.
1 courgette
1 rol bladerdeeg
2 el roomkaas
100 g pesto rosso
1 el gedroogde oregano
1 bol mozzarella
30 g geraspte Parmezaanse
kaas
6 sneden Italiaanse ham
1 handvol rucola
olijfolie
peper, zout
2 Bekleed een bakplaat met bakpapier en rol er
het deeg op uit. Plooi rondom een rand van 1 cm naar
binnen. Prik de bodem veelvuldig in met een vork.
Meng de roomkaas met de pesto en borstel over het
deeg (maar niet over de geplooide randen). Verdeel
er de gegrilde courgette over en bestrooi met de
oregano.
3 Snij de mozzarella in stukjes en verdeel ze over
de taart. Bestrooi met de Parmezaanse kaas en bak
20 min in de oven. Garneer net voor het serveren
met de ham en de rucola en werk af met een
scheutje olijfolie.
Carrefour Food Magazine | juni 2022
29