BBQ
Pitaburger met groene asperges, tomaat en feta
4 personen
Voorbereiding 20 min
Bereiding 20 min
Makkelijk - €
2 el peterselie I 2 el dragon + extra
I 2 el munt I 1 sjalot I 1 teentje
knoflook I ½ el harissa I 3 el
paneermeel I 1 ei I 600 g gehakt I
12 aspergepunten I 4 pitabroodjes
I 80 g feta I 2 tomaten I 100 g
hummus I olijfolie I peper, zout
1 Hak de peterselie, de
dragon, de munt en de sjalot
fijn. Pers de knoflook. Meng
al deze ingrediënten met de
harissa, het paneermeel, het
ei en het gehakt. Kruid met
peper en zout en vorm hiervan
4 burgers.
2 Sprenkel wat olijfolie over
de aspergepunten en rooster
ze op de barbecue. Besprenkel ook de broodjes met
olijfolie en rooster ze aan bei-
de kanten. Rooster de burgers
4 min. Draai ze om, verbrokkel
er feta over en laat nog 4 min
bakken.
3 Snij de pitabroodjes
horizontaal door en snij de
tomaten in schijfjes. Besmeer
de broodjes met hummus en
vul ze met sneden tomaat,
aspergepunten, een burger,
de extra dragon en de rest van
de feta. Sluit de pitabroodjes
en serveer.
DE SLIMME PLUS
kjes hout van beuk, eik, olijf,
stu
Gooi een paar
lse kruiden op
appelboom, wingerd... of Provençaa een extra en
de smeulende houtskool. Dat geeftlschotels.
bijzonder smaakje aan je gril
PER PORTIE
724 KCAL
35 G VETTEN
47 G KOOLHYDRATEN
5,2 G SUIKERS
4,9 G VEZELS
43 G EIWITTEN
Nog lekkerder
met groentefrietjes
Carrefour Food Magazine | juni 2022
47