Taboulé met kruiden, feta en gegrilde zomergroenten
Je kan
de groenten
en de feta ook
grillen op de
barbecue.
PER PORTIE
867 KCAL
57 G VETTEN
59 G KOOLHYDRATEN
15 G SUIKERS
8,1 G VEZELS
26 G EIWITTEN
10
4 personen
Voorbereiding 20 min
Bereiding 20 min
Makkelijk - €
2 rode uien I 1 rode paprika I 1 gele
paprika I 1 aubergine I 1 courgette
I 400 g feta I 240 g couscous I 20 g
koriander I olijfolie I peper, zout
VOOR DE VINAIGRETTE
20 g bieslook I 75 ml olijfolie
I 1 el honing I 1 tl mosterd
I 2 el rodewijnazijn
Carrefour Food Magazine | juni 2022
1 Verwarm de oven voor op
190°C. Bekleed een bakplaat
met bakpapier. Pel de uien en
snij ze in rondjes. Verwijder de
zaadjes uit de paprika’s. Snij de
aubergine, de paprika’s en de
courgette in blokjes. Besprenkel
de groenten met olijfolie, kruid
met peper en zout en meng.
Verdeel over de bakplaat en
rooster 15 à 20 min in de oven.
2 Schik de feta in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie
en kruid met peper.
Zet 10 à 15 min in de oven, tot de
kaas goudbruin kleurt. Bereid de
couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Woel de
korrels los met een vork, voeg
een flinke scheut olijfolie en de
fijngehakte koriander toe. Kruid
met peper en zout.
3 Mix de ingrediënten voor de
vinaigrette en kruid met peper en
zout. Schep de couscous op een
serveerschaal, garneer met de
gegrilde groenten en feta, nappeer met vinaigrette en serveer.