zomerse kazen |
Die volle
smaak
De zomer is een
ideale periode om
kaas te eten. Dan
doen koeien, schapen
en geiten zich
tegoed aan vers gras,
waardoor hun melk
van topkwaliteit is en
kaas met een heerlijk
volle smaak oplevert.
Gerijpte kazen die in
de lente zijn gemaakt,
bereiken in de
zomer dan weer hun
optimale rijping.
CAMEMBERT
Hij komt niet zo over met zijn soms sterke
smaak en zachte textuur, maar camembert
is wel degelijk een zomerkaas. De beste
periode om ervan te genieten is van mei tot
oktober. In de zomer serveer je hem met
vers fruit, meng je hem in een salade of laat
je hem in zijn doos bakken op de barbecue.
dossier
Say cheese!
Net als fruit en groenten hebben kazen
ook hun seizoen. En in de zomer is het
de beurt aan heel wat smaakvolle kazen.
Welke kaas kies je in de zomer?
✔ Kazen met een zachte korst en met een
schimmelkorst, zoals camembert of brie.
✔ Verse geiten- en schapenkaas.
✔ Rauwe, geperste kazen zoals
reblochon, jonge Cantal of
Saint-Nectaire.
✔ Bewaarkazen zoals Comté of Beaufort.
Kijk op de
volgende pagina
voor het recept.
Carrefour Food Magazine | zomer 2022
51