“ Feta is van zichzelf al erg
gezouten. Wees dus zuinig
met zout als je de
knoflookolie kruidt.”
Camembert
op de BBQ met
gedroogde tomaat
en honing
4 personen
Voorbereiding 10 min
Bereiding 15 min
Makkelijk - €
1 camembert I 3 gedroogde tomaten I
½ ciabatta I 1 tl tijm I 1 tl peterselie I
1 tl roze peperbessen I 1 tl honing I olijfolie
I peper, zout
1 Haal de camembert uit de wikkel
en verwarm hem aan beide kanten
een paar minuten op de barbecue.
Leg terug in de doos en zet die op de
barbecue. Laat met indirecte hitte en
met gesloten deksel 10 min bakken.
2 Hak de tomaten fijn en snij de
ciabatta in sneetjes. Besprenkel ze met
olijfolie en kruid met peper en zout.
Rooster het brood op de barbecue.
Hak de tijm en de peterselie fijn.
3 Verwijder de korst bovenaan de
camembert met een scherp mes.
Strooi er de gedroogde tomaten over
en meng een beetje met de gesmolten
camembert. Garneer met peperbessen,
honing en de gehakte kruiden en serveer met het geroosterd brood.
PER PORTIE
317 KCAL
20 G VETTEN
18 G KOOLHYDRATEN
3,8 G SUIKERS
1,7 G VEZELS
16 G EIWITTEN
52
Carrefour Food Magazine | zomer 2022