Veerle (53 jaar)
1,38
euro/p.p.
Burr
ata
me
2,41
euro/p.p.
€ 2,50
aten
tom
Om geld te
besparen, vervang
ik vlees vaak door
quinoa: die bevat
geen gluten, maar
wel alle essentiële
aminozuren en heel
wat eiwitten.
MAGISCH
INGREDIËNT
RECEPTIDEEËN VOOR
MINDER DAN
t
Quinoa is wat duurder
dan rijst, maar is
meer verzadigend.
Ik gebruik quinoa ook
in zoete gerechten,
zoals een porridge,
cake of wafeltjes.
9
Salade met
quinoa en gegrilde groenten
4 personen
Voorbereiding 20 min
Bereiding 30 min
Makkelijk - €
100 g quinoa
400 g broccoli
2 aubergines
50 ml olijfolie
50 g gemengde ongezouten noten
100 g feta, verkruimeld
3 el vinaigrette naar keuze
zout
1 Verwarm de oven voor
op 200°C. Bereid de quinoa
volgens de aanwijzingen op de
verpakking en laat afkoelen.
Snij de broccoli in stukjes en de
aubergines in sneetjes. Meng de
aubergines met wat olijfolie en
bestrooi met zout. Verdeel over
een bakplaat en zet in de oven.
2 Verdeel de broccoli over
een tweede bakplaat en zet
20 à 30 min in de oven.
Haal de groenten uit de oven
en laat ze afkoelen.
3 Meng de groenten met de
quinoa, de gehakte noten en de
feta. Kruid met peper en zout en
serveer er de vinaigrette bij.
Quinoa
Carrefour Bio,
400 g, € 2,69
(€ 6,73/kg)
10
BETAALBARE
PLEZIERTJES
“Gecombineerd
met groenten
die weinig
kosten zoals
tomaten, is
burrata niet
duur, wel overheerlijk.”
Burrata,
Carrefour Extra, 150 g,
€ 2,39 (€ 15,93/kg)
David (40 jaar)
Met zijn romige
textuur en iets meer
uitgesproken smaak
geeft burrata een
fijnproeverstoets aan
een groentesalade.
Ook perfect met een
restje geroosterd
stokbrood.
MIJN RECEPT
• Ik snij tomaten in
diverse kleuren en
formaten in heel
dunne schijfjes en
schik ze op een
schotel.
• Ik sprenkel er een
scheutje olijfolie en
een scheutje
balsamicoazijn over.
De uitgelekte burrata
leg ik in het midden,
ik decoreer alles met
rucola en kruid met
peper en zout.
Carrefour Food Magazine | zomer 2022
63