MET EEN OVERSCHOTJE
CHOCOLADE
Wat banaan over?
Verwerk ze in een taart,
want een goed rijpe
banaan kan een deel
van de suiker of boter
vervangen..
Ook dit is geen afval
O WA
ER
E-TIP
ST
Z
Chocolade met
noten en rozijnen
4 personen - Voorbereiding 15 min
Bereiding 5 min - Rust 1 u
Makkelijk - €
1 el honing I 5 g boter I 500 g mix van noten
en rozijnen I fleur de sel I 50 g donkere
chocolade I 50 g melkchocolade I 1 rijstwafel
1 Verwarm in een pannetje de honing
met de boter. Voeg de mix van noten
en rozijnen toe en meng. Verdeel dit
mengsel over een bakplaat, bestrooi
met de fleur de sel en laat afkoelen.
2 Laat intussen de twee soorten
chocolade apart smelten, au bain-marie
of in de microgolfoven. Breek de rijstwafel in kleine stukjes.
Hier vind je
nog meer
recepten
tegen
rs
ve pilling!
3 Bekleed een vierkante schaal
met bakpapier en leg er 2/3 van het
notenmengsel in stukken gebroken
in. Bestrooi met 2/3 van de rijstwafel.
Giet er de donkere chocolade over en
strijk glad. Bestrooi met de rest van het
notenmengsel en van de rijstwafel en
giet er de melkchocolade over. Laat
alles 1 u opstijven in de koelkast, breek
in stukken en serveer.
SCAN ME
PER PORTIE
749 KCAL
41 G VETTEN
73 G KOOLHYDRATEN
57 G SUIKERS
12 G VEZELS
17 G EIWITTEN
Groenteschillen
Was ze goed en rooster ze in
de oven tot chips, of gebruik
ze om bouillon te maken.
Zeef die voor gebruik
Groenteloof
Je kan er pesto mee maken
of het verwerken in soep,
salades, hartige cakes.
Pitten
Was uitgehaalde
pompoenpitten en rooster
ze. Breng ze op smaak met
specerijen.
Citrusschillen
Gekonfijt in siroop en in
gesmolten chocolade
gedompeld: je zelfgemaakte
heerlijke orangettes of
citronnettes! Met de schillen
kan je ook suiker een
smaakje geven. Of zout, dat
je dan gebruikt om vis te
kruiden.
Vanillestokjes
Gooi die niet weg nadat je er
het merg hebt uitgeschraapt.
Stop ze in de pot suiker, die
er een zalig aroma en smaak
van krijgt.
Bodempjes saus of
confituur
Giet een beetje room bij het
restje saus in een bokaal,
schud en maak een
roomsaus. Wat nog in een
lege pot confituur zit, kan je
uitspoelen met
balsamicoazijn. Voeg olie en
specerijen toe en maak
vinaigrette.
Carrefour Food Magazine | november 2022
55