GROENTEN VAN BIJ ONS
“Sla is de
blikvanger in
onze frisse
salades én de
voorbode van
mooier weer.”
Salade met kropsla,
rode biet, rabarber
en feta
4 personen
Voorbereiding 10 min
Bereiding 20 min
Makkelijk - €
200 g rabarber in blokjes (vers of diepvries)
3 el suiker
4 voorgekookte rode bieten
1 kleine krop sla
100 g feta
4 el gezouten en geroosterde amandelen
4 el olijfolie
2 takjes verse tijm
peper, zout
1 Kook de rabarber gaar met de
suiker, in een pannetje.
2 Laat de bieten uitlekken en snij ze
in stukjes. Spoel de sla en scheur hem
in stukken.
PER PORTIE
415 KCAL
27 G VETTEN
29 G KOOLHYDRATEN
28 G SUIKERS
6,5 G VEZELS
11 G EIWITTEN
3 Verdeel de sla over de borden
en voeg de biet toe. Verkruimel er de
feta over en leg er rabarber bij. Pluk
de blaadjes van de tijm. Bestrooi het
gerecht met de amandelen en de tijm
en kruid met peper, zout en de olijfolie.
Carrefour Food Magazine | april 2023
11