GEZINSKOKEN
Vegetarische curry
met basmatirijst
4 personen - Voorbereiding 15 min
Bereiding 30 min - Makkelijk - €
1 rode ui
1 rood pepertje
1 klein bosje lente-uitjes
1 el verse gember
1 bloemkool
1 el komijnpoeder
1 el korianderpoeder
1 el kaneelpoeder
1 el chilivlokken
300 g basmatirijst
1 teentje knoflook
80 g cashewnoten
400 g kikkererwten
1 el chilipoeder
1 opgehoopte el mild kerriepoeder
1 el geconcentreerde tomatenpuree
1 limoen
200 ml kokosroom
200 ml groentebouillon
5 el verse koriander
olijfolie
peper, zout
1 Snij de rode ui en het pepertje fijn. Snij
de lente-uitjes in ringen. Rasp de gember.
Snij de bloemkool in roosjes, verdeel ze
over een bakplaat en besprenkel ze met
2 el olijfolie. Kruid met peper, zout, het
komijnpoeder, het korianderpoeder, het
kaneelpoeder en de chilivlokken. Meng
goed en zet 10 à 15 min onder de ovengrill
op de laagste stand, tot de chilivlokken
goudgeel kleuren en de bloemkool gebakken is.
Niks weggooien:
de overschotjes van de maaltijd
tover je makkelijk om in een
lunch voor de dag erna, je
verwerkt ze op een andere
manier in een nieuw gerecht, of
je vriest ze in voor later.
2 Kook de rijst volgens de aanwijzingen
op de verpakking. Verhit intussen een beetje olijfolie in een kookpan. Fruit hierin de ui,
het pepertje, de geplette knoflook en de
gember. Laat ongeveer 2 min warmen.
PER PORTIE
701 KCAL
23 G VETTEN
89 G KOOLHYDRATEN
8,5 G SUIKERS
20 G VEZELS
23 G EIWITTEN
3 Voeg de cashewnoten, de uitgelekte
kikkererwten, het chilipoeder, het kerriepoeder en de tomatenpuree toe aan de
pan. Meng en laat nog een paar minuten
bakken. Pers de limoen. Giet er vervolgens
de kokosroom, 2 el limoensap en de bouillon bij en voeg de lente-ui en de koriander
toe. Meng goed en serveer de curry met
de rijst en de gegrilde bloemkool.
Carrefour Food Magazine | april 2023
21