ORANJE
WAFELTJES
endoortje
Dessert of tuss
Taakjes
voor je
hulpkok
Ingrediënten (20 à 24 wafeltjes)
500 g zoete aardappelen
1 eetlepel citroensap
50 g + 1 klontje boter
2 eieren
3 dl hazelnootdrink
1
2
3
4
5
Minder dan 1 u.
+ 45 min. in de oven
100 g boekweitmeel
100 g speltbloem
1 zakje bakpoeder
5 eetlepels rietsuiker
1 vanillestokje
1 snuifje zout
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Wrijf de ongeschilde zoete aardappelen goed schoon onder koud
water. Prik er enkele keren in met een vork. Leg ze in een ovenschaal.
Zet de zoete aardappelen 45 min. in de voorverwarmde
oven. Haal daarna uit de oven en laat wat afkoelen.
Snij de zoete aardappelen in 2. Schep het vruchtvlees uit hun
schil met een koffielepel, je hebt 400 g nodig. Doe dit in een kom.
Smelt 50 g boter in een klein pannetje en laat een beetje afkoelen.
Meng het boekweitmeel, de speltbloem, het bakpoeder, de rietsuiker
en de gesmolten boter met de zoete aardappelen.
Snij het vanillestokje in de lengte open en schraap de zaadjes
eruit met de onscherpe kant van een mesje.
Klop de eieren goed los, samen met het citroensap, de vanillezaadjes,
de hazelnootdrink en een snuifje zout. Voeg toe aan het zoeteaardappelmengsel en mix tot een glad geheel.
Smelt 1 klontje boter in de microgolfoven. Verhit een wafelijzer
en vet in met wat gesmolten boter. Doe wat beslag in het
wafelijzer en bak de wafeltjes aan beide kanten mooi bruin.
Herhaal tot het beslag op is. Vet het wafelijzer tussen elke
bakbeurt in met een beetje extra boter. Laat de wafeltjes
lichtjes of volledig afkoelen.
Voedingswaarde per wafeltje (op basis van de ingrediëntenlijst)
Energie 92 kcal - Vetten 2,9 g (waarvan) verzadigde vetzuren 1,5 g
Koolhydraten 13,8 g (waarvan) suikers 4,8 g - Vezels 1,2 g
Eiwitten 2,0 g - Zout 0,3 g
je
Zin in meer? ELKE WOENSDAG vind
en
het nieuwe RECEPT, extra TIPS
nlikkers.
het FILMPJE op colruyt.be/potte
35