AAN TAFEL ...
Een vooraf voor u samengesteld weekmenu, dat heeft heel wat
voordelen: u bespaart tijd en u eet tegelijk evenwichtig.
Ons kookteam zorgt voor voldoende groenten, ze wisselen vlees, vis
en veggie af, en gebruiken zoveel mogelijk pure ingrediënten.
Bovendien controleren onze voedingsdeskundigen elk recept.
Zo dragen we samen bij aan een betere gezondheid, stap voor stap.
enu
Weekm
WEEK 1: 10/3 - 16/3
colruyt.be/weekmenu
€ p.p.
30 min. 4,90 €
nne lende
erde du
Geflambe
nroom
met drago
Ingrediënten (4 personen)
600 g dunne lende (beenhouwerij)
16 aardappelsparretjes (diepvries)
400 g fijne prinsessenbonen
175 g fijnproeverswitloof
1 plantje dragon
1 ui
2 dl lichte zure room
2 eetl. boter
1 eetl. mosterd
1 koffiel. suiker
1 dl cognac
1 dl droge witte wijn
2 eetl. olijfolie
zwarte peper (molen)
zout
Voorbereiding (10 min.)
-- Breek de uiteinden van de prinsessenbonen.
-- Snipper de ui fijn.
-- Trek de blaadjes van de takjes dragon.
Bereiding (20 min.)
1 Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en bak het witloof 2 min. aan elke
kant. Blus met 1 dl water en laat ± 10 min. zachtjes koken. Kruid met peper
en zout en bestrooi met de suiker. Laat inkoken en lichtjes karamelliseren.
Voeg indien nodig nog een scheutje water toe en laat enkele min. verder
koken.
2 Kook intussen de prinsessenbonen ± 8 min. onafgedekt in lichtgezouten
water. Giet af en spoel onder koud water.
3 Smelt 1 eetl. boter in een kookpot stoof de ui lichtbruin. Voeg de
boontjes toe en verwarm 2 min. Kruid met peper en zout.
4 Verhit de olijfolie in een pan en bak het vlees 2 min. aan elke kant op
een hoog vuur. Zet het vuur lager en bak verder naar smaak. Kruid met
peper en zout. Giet er de cognac bij en flambeer (weg van de dampkap).
Haal het vlees uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.
5 Giet de wijn in de pan en schraap de braadresten los met een houten
lepel. Voeg de mosterd en de zure room toe. Laat inkoken tot een
lichtgebonden saus. Roer er de dragon onder en kruid met peper en zout.
6 Bak intussen de aardappelsparretjes goudbruin in de friteuse op 180 °C
(baktijd: zie verpakking). Laat uitlekken op keukenpapier.
Afwerking
Snij het vlees in schuine sneetjes en verdeel samen met de
aardappelsparretjes, het witloof en de boontjes over de borden. Lepel er de
dragonroom over.
Château l'Apolline
A.O.P. Saint-Emilion Grand Cru
Postel Dubbel
Donker abdijbier
24
Geldig van 10/3 t.e.m. 16/3/2021.
Voedingswaarde per persoon (op basis van de ingrediëntenlijst)
Energie
651 kcal Vezels
Vetten
32,0 g Eiwitten
(waarvan) verzadigde vetzuren 12,3 g Zout
Koolhydraten
28,3 g
(waarvan) suikers
10,1 g
*
Met
.
6,1 g
41,1 g
1,1 g