Op het menu
Ingrediënten
uit weekmenu 1.
Rode Prijzen geldig van
WO
10/3
DI
t.e.m.
16/3
Kwaliteit
van bij ons
Dunne lende
13,50 €/kg
30 min.
€ p.p.
2,94 €
BUDGETVRIENDELIJK
Kwaliteit
nsnede
Kalkoene
Ingrediënten (4 personen)
4 kalkoenensneden (beenhouwerij)
2 sneetjes gedroogde Italiaanse ham
(beenhouwerij)
1 venkel
3 smaaktomaten
10 blaadjes salie
t-saliesa
a
a
m
o
t
t
e
m
us en ham
van bij ons
Boni Selection
smaaktomaten
6 stuks ± 1 kg
1/2 dl culinaire room
250 g tagliatelle
1 dl droge witte wijn
2 eetl. olijfolie
zwarte peper (molen)
zout
Herkomst: België.
Voorbereiding (10 min.)
-- Verwijder de harde kern uit de venkel en snij de rest in fijne reepjes. Hou het groen van de
venkel apart voor de afwerking.
-- Pel de tomaten (maak een kruisvormige inkeping in de onderkant van de tomaten, dompel
ze 10 sec. onder in kokend water en laat daarna even afkoelen in koud water). Verwijder de
pitjes en snij het vruchtvlees fijn.
-- Snij de gedroogde ham in stukjes.
-- Snipper de salie tot u 1 koffiel. hebt. Hou de rest van de blaadjes opzij voor de afwerking.
Bereiding (20 min.)
1 Verhit de olijfolie in een brede pan. Bak de kalkoenensneden ± 2 min. aan elke kant goudbruin.
Kruid met peper en zout.
2 Voeg de venkel en de witte wijn toe. Laat 10 min. stoven op een zacht vuur. Voeg de tomaten
en de fijngesnipperde salie toe. Laat 5 min. onafgedekt sudderen.
3 Kook intussen de tagliatelle in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
4 Haal het vlees uit de pan. Voeg de ham toe en kruid met peper en zout. Giet er de room bij en
laat 1 min. inkoken op een hoog vuur.
Afwerking
Verdeel de tagliatelle over de borden en leg er een kalkoenensnede op. Lepel er wat saus over
en werk af met de salieblaadjes en het venkelgroen.
Réserve des Lauriers
A.O.P. Saint-Mont
Maredsous Blond
Blond abdijbier
Voedingswaarde per persoon (op basis van de ingrediëntenlijst)
Energie
548 kcal Vezels
Vetten
13,7 g Eiwitten
(waarvan) verzadigde vetzuren 3,9 g Zout
Koolhydraten
47,9 g
(waarvan) suikers
6,5 g
5,29 €/kg
Onze weekmenu’s:
volop variatie!
Het kookteam zorgt bij het samenstellen van
de menu’s voor evenwichtige en gevarieerde
recepten. Zo vindt u in elk menu:
>>afwisseling
van vlees, vis, gevogelte en
veggie
bereidingswijzen
(stoofpotjes, ovengerechten, wokgerechten …)
>>verschillende
in de bron van koolhydraten
(rijst, pasta, aardappelen …)
>>variatie
4,5 g
51,8 g
0,6 g
Omdat we altijd reageren op de prijzen en promoties in de andere grote winkels in uw streek, kunnen de prijzen in uw Colruyt-winkel nóg lager
zijn dan in deze folder. De kortingen op vertoon van uw Xtra-app of -kaart komen daar nog bovenop. De huidige prijzen in uw winkel kan u vóór uw
winkelbezoek raadplegen via de MyColruyt-app, op colruyt.be of bij onze Klantendienst (02 345 2345). Zo mist u geen kansen.
25