Sans
gluten
Ohne
Lactose
Hoofdgerecht
Minder dan 1 u.
TACOMANDJES
Taakjes
voor je
hulpkok
1
2
3
Ingrediënten (4 eters)
1 courgette
1 gele paprika
1 tomaat
1 avocado
1/2 limoen
1 rode ui
1 teentje knoflook
4 sneetjes cheddar
Zonder
lactose
Zonder gluten
Vegetarisch
Vegan
Sans
lactose
Sans gluten
Végétarien
Végan
8 zachte taco’s
400 g tomatenstukjes (blik)
150 g maïs (blik)
1 eetlepel olijfolie
1 snuifje paprikapoeder
1 snuifje komijn
peper en zout
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Snij de rode ui in fijne stukjes. Pers het teentje
knoflook met een knoflookpers. Snij de
courgette in blokjes van ± 1 cm. Verwijder de
pitjes en de witte stukjes uit de gele paprika
en snij in fijne blokjes.
4
5
Spoel de maïs onder koud water in een
vergiet en laat uitlekken.
Vul 8 muffinvormpjes met een taco. Duw ze
goed tegen de randen, zodat ze er mooi in
passen.
Zet de taco’s 8 à 10 min. in de voorverwarmde
oven. Verhit intussen de olijfolie in een
kookpot en stoof de rode ui en het knoflook
1 à 2 min. Voeg de courgette en de paprika
toe en laat nog 5 min. stoven. Voeg de
tomatenstukjes en de maïs toe. Kruid met
peper, zout, het paprikapoeder en de komijn.
Laat 10 à 15 min. afgedekt stoven op een
zacht vuur. Roer regelmatig.
6
7
Snij intussen de sneetjes cheddar in 2.
Snij de tomaat in 4 en verwijder de pitjes.
Snij in fijne blokjes.
Vul de tacomandjes in de vormpjes met
de groentesaus en leg er een half sneetje
cheddar op.
Zet de tacomandjes nog 5 min. in
de warme oven. Haal daarna uit de
oven en haal de tacomandjes uit de
muffinvormpjes.
Snij intussen de avocado in 2 en verwijder
de pit. Haal het vruchtvlees eruit met een
lepel. Pers de halve limoen uit over de
avocado en prak fijn met een vork. Kruid
met peper en zout.
Lepel wat avocado over de tacomandjes
en werk af met de tomatenblokjes.
Voedingswaarde per eter (op basis van de ingrediëntenlijst)
Energie 572 kcal - Vetten 28,1 g (waarvan) verzadigde vetzuren 9,3 g
Koolhydraten 55,7 g (waarvan) suikers 16,2 g - Vezels 7,1 g
Eiwitten 20,6 g - Zout 1,6 g
Zin in meer? ELKE
WOENSDAG vind je
het nieuwe RECEPT, extra TIPS en
het FILMPJE op colruyt.be/pottenlikkers.
47