AAN TAFEL ...
Een vooraf voor u samengesteld weekmenu, dat heeft heel wat
voordelen: u bespaart tijd en u eet tegelijk evenwichtig.
Ons kookteam zorgt voor voldoende groenten, ze wisselen vlees, vis
en veggie af, en gebruiken zoveel mogelijk pure ingrediënten.
Bovendien controleren onze voedingsdeskundigen elk recept.
Zo dragen we samen bij aan een betere gezondheid, stap voor stap.
enu
Weekm
WEEK 1: 7/4 - 13/4
colruyt.be/weekmenu
€ p.p.
45 min. 6,40 €
let
fi
rde zalm
Gepochee
puree
met lente
Ingrediënten (4 personen)
4 Atlantische zalmfilets (versmarkt)
1 krop sla
250 g peultjes
2 lente-uitjes
1 kg aardappelen
1 sjalot
10 gemarineerde halfgedroogde
tomaten (Cheritos, versmarkt)
170 g Griekse yoghurt
3 dl beurre blanc (brik)
1 kruidentuiltje
nootmuskaat
peper en zout
Voorbereiding (20 min.)
-- Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.
-- Snipper de lente-uitjes en de sla fijn.
-- Hak de sjalot grof.
-- Snij de halfgedroogde tomaten in stukjes.
Bereiding (25 min.)
1 Kook de aardappelen 20 min. in lichtgezouten water. Giet af. Prak tot
puree en kruid met de nootmuskaat, peper en zout.
2 Doe intussen water in een grote kookpot en laat opwarmen tot net
onder het kookpunt. Voeg de sjalot en het kruidentuiltje toe. Leg de
stukken zalm naast elkaar in het water en laat ± 5 min. garen.
3 Kook de peultjes 5 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water.
4 Meng de sla, de Griekse yoghurt, de lente-uitjes en de halfgedroogde
tomaten onder de puree.
5 Warm de beurre blanc op (instructies: zie verpakking).
Afwerking
Verdeel de puree over de borden en schik er de zalm op. Lepel de
beurre blanc over de vis en serveer met de peultjes.
Change Chardonnay-Viognier
I.G.P. Pays d'Oc
Voedingswaarde per persoon (op basis van de ingrediëntenlijst)
Gérard Bertrand
LeFort Tripel
Sterk blond bier
16
Geldig van 7/4 t.e.m. 13/4/2021.
Energie
806 kcal Vezels
Vetten
47 g Eiwitten
(waarvan) verzadigde vetzuren 22,8 g Zout
Koolhydraten
49,7 g
(waarvan) suikers
5,2 g
*
Met
.
7,8 g
42,3 g
0,7 g