AAN TAFEL ...
Een vooraf voor u samengesteld weekmenu, dat heeft heel wat
voordelen: u bespaart tijd en u eet tegelijk evenwichtig.
Ons kookteam zorgt voor voldoende groenten, ze wisselen vlees, vis
en veggie af, en gebruiken zoveel mogelijk pure ingrediënten.
Bovendien controleren onze voedingsdeskundigen elk recept.
Zo dragen we samen bij aan een betere gezondheid, stap voor stap.
enu
Weekm
WEEK 1: 5/5 - 11/5
colruyt.be/weekmenu
ALTIJD
LEKKER
€ p.p.
+
35 min. 20 min. 3,50 €
enbonen
s
s
e
s
n
i
r
p
ijne
usje
tjes met f
Hamrolle
roccolisa
en kaas-b
Ingrediënten (4 personen)
4 sneetjes gekookte ham
400 g fijne prinsessenbonen
1 broccoli
1/2 plantje bieslook
800 g aardappelen
150 g geraspte gruyère
125 g minimozzarellabolletjes
35 g + 1 koffiel. boter
5 dl melk
35 g bloem
2 eetl. amandelschilfers
nootmuskaat
peper en zout
Voorbereiding (15 min.)
-- Snij de uiteinden van de prinsessenbonen.
-- Verdeel de broccoli in roosjes. Schil de steel en snij in de lengte in
staafjes.
-- Snipper het bieslook fijn.
-- Snij de sneetjes ham in de lengte in 2.
-- Schil de aardappelen en snij in de lengte in 4.
Bereiding (20 min. + 20 min. in de oven)
1 Verwarm de oven op 200 °C.
2 Kook de boontjes en de broccoliroosjes en -staafjes 5 min. onafgedekt
in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water. Laat uitlekken.
3 Smelt 35 g boter in een steelpannetje en voeg de bloem toe. Klop met
de klopper en laat even bakken tot u een koekjesgeur krijgt. Voeg beetje bij
beetje de koude melk toe en klop tot u een mooie gladde saus hebt. Kruid
met peper, zout en nootmuskaat. Meng er de helft van de gruyère onder.
4 Mix de broccoliroosjes met de staafmixer en meng onder de kaassaus.
Meng er de helft van het bieslook onder.
5 Maak 8 gelijke pakketjes van de prinsessenboontjes en verdeel er de
staafjes van de broccolisteel over. Rol er de ham rond.
6 Wrijf een ovenschaal in met 1 koffiel. boter en leg er de hamrolletjes in.
Overgiet met de saus en duw er de mozzarellabolletjes tussen. Bestrooi
met de amandelschilfers en de rest van de gruyère. Zet ± 20 min. in de
voorverwarmde oven.
7 Kook intussen de aardappelen 20 min. in lichtgezouten water. Giet af.
Afwerking
Bestrooi de ovenschotel met de rest van het bieslook. Verdeel over de
borden en serveer met de aardappelen.
Les Hauts Rocs rosé
A.O.P. Ventoux
Troubadour Blond
Blond bier
44
Geldig van 5/5 t.e.m. 11/5/2021.
Voedingswaarde per persoon (op basis van de ingrediëntenlijst)
Energie
670 kcal Vezels
Vetten
33,2 g Eiwitten
(waarvan) verzadigde vetzuren 19,0 g Zout
Koolhydraten
50,5 g
(waarvan) suikers
12,3 g
*
Met
.
9,2 g
37,7 g
1,4 g