Catalogue Colruyt - EXPIRÉ - page 26 *

thumbnail - Catalogue Colruyt.
26 / 37

* Offre valable dans tous les magasins Colruyt

Voir plus
 
In stijl Kruidige côte à l’os met groene asperges en amandelpesto HOOFDGERECHT - 7,40 €/PERS. INGREDIËNTEN (4 personen) 450 g côte à l’os holstein dry aged (beenhouwerij) 500 g groene asperges 1 onbehandelde citroen (bio) 1 plantje basilicum 50 g zongedroogde mediterrane tomaten (versmarkt) 30 g pecorino (blok) 50 g geblancheerde amandelen 5 eetl. olijfolie een handvol vuurkruiden zwarte peper (molen) grof Himalayazout zout BEREIDING IN DE KEUKEN (30 min.) 1 Schil de asperges vanaf het midden en verwijder het harde uiteinde. Kook de asperges 4 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af en laat ze uitlekken. Wrijf de gekookte asperges daarna in met 1 eetl. olijfolie. Kruid met peper en zout. Leg tussen een klemrooster, of prik ze op 2 brochettestokjes zodat je ze makkelijk kan draaien. 2 Rasp de citroenschil (niet het wit) en pers hem. 3 Rasp de pecorino. 4 Pluk de blaadjes van de takjes basilicum. Hou de kleinste blaadjes apart voor de afwerking. 5 Maak de pesto: doe de amandelen, de pecorino, het basilicum, de zongedroogde tomaten, het citroensap en de citroenzeste in een blender of hoge maatbeker. Mix glad met 3 eetl. olijfolie. Kruid met peper. BEREIDING OP DE BARBECUE (20 min.) 6 Strijk het vlees in met 1 eetl. olijfolie en kruid met peper en een beetje zout. Strooi wat vuurkruiden tussen de kolen. Leg het vlees op het rooster en bak 4 à 5 min. aan elke kant op een hete barbecue. Haal het vlees van de barbecue en laat het 10 min. rusten onder aluminiumfolie. Snij daarna in sneetjes. 7 Gril intussen de asperges 2 min. aan elke kant op een hete barbecue. AFWERKING Verdeel de asperges over de borden, lepel er wat pesto over en werk af met de basilicumblaadjes. Schik er de sneetjes vlees bij en werk af met een beetje Himalayazout. Clos La Coutale Malbec A.O.P. Cahors LeFort Sterk donker bier Voedingswaarde per persoon (op basis van de ingrediëntenlijst): Energie 476 kcal - Vetten 37,7 g (waarvan) verzadigde vetzuren 9,0 g Koolhydraten 4,5 g - (waarvan) suikers 1,9 g - Vezels 3,7 g - Eiwitten 28 g - Zout 0,3 g 26 Grillen: direct of indirect? Bij direct grillen mag het vlees net boven de kolen liggen. Meestal gaat het over stukken vlees die minder dan 20 min. moeten bakken, zoals brochettes. Je moet ze alleen af en toe omdraaien. Grotere stukken vlees leg je het best indirect op de barbecue, dus niet rechtstreeks boven de kolen. Schuif de houtskool wat aan de kant en zet een aluminium schaaltje met water onder de grill. Daarin vang je het bakvet op. Ook ingrediënten die langer dan 20 min. moeten bakken en meer vettere stukken vlees of vis (eend, spek, dunne lende, zalm …) leg je het best niet direct boven de kolen.

Autres catalogues Colruyt

Derniers catalogues