AAN TAFEL ...
Een vooraf voor u samengesteld weekmenu, dat heeft heel wat
voordelen: u bespaart tijd en u eet tegelijk evenwichtig.
Ons kookteam zorgt voor voldoende groenten, ze wisselen vlees, vis
en veggie af, en gebruiken zoveel mogelijk pure ingrediënten.
Bovendien controleren onze voedingsdeskundigen elk recept.
Zo dragen we samen bij aan een betere gezondheid, stap voor stap.
enu
Weekm
WEEK 1: 16/6 - 22/6
colruyt.be/weekmenu
BUDGETVRIENDELIJK
25 min.
+
1 u.
,
met spek
Braadkip
wortelen
e
g
n
o
j
n
e
de venkel
gerooster
Ingrediënten (4 personen)
1 braadkip (beenhouwerij)
200 g gerookte spekblokjes
1 bosje jonge wortelen
1 venkel
1 citroen
2 sjalotten
2 dl culinaire room (20 % V.G.)
400 g casarecce (pasta)
1 eetl. olijfolie
2 eetl. kerriepoeder
1/2 blokje kippenbouillon
peper en zout
Voorbereiding (10 min.)
- Snij het loof van de wortelen (er mag nog een stukje
aan blijven) en schil ze.
- Snij de venkel in 2 en verwijder de harde kern. Snij de
rest in fijne halvemaantjes.
- Snij de sjalotten in kwartjes.
- Snij de citroen middendoor.
- Los het halve bouillonblokje op in 3 dl heet water.
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bereiding (15 min. + 1 u. in de oven)
1 Schik de kip in een ovenschaal en bestrijk met de
citroenhelften. Kruid met peper en zout en zet 10 min. in
de voorverwarmde oven.
2 Haal de kip uit de oven en schik er de wortelen, de venkel,
de sjalotten en de spekblokjes rond. Overgiet met de room
en de kippenbouillon en bestrooi met het kerriepoeder.
3 Verlaag de oventemperatuur tot 180 °C en zet de kip
50 min. in de oven.
4 Kook intussen de pasta gaar in lichtgezouten water
(kooktijd: zie verpakking). Giet af en roer er de olijfolie
onder. Kruid met peper en zout.
5 Besprenkel de kip en de groenten net voor het serveren
met het citroensap uit de citroenhelften.
> Braad de kip al de dag vooraf of snij ze eerst in kleinere
stukken als het snel moet gaan.
Aigle Noir Pinot Noir
I.G.P. Pays d'Oc
Gérard Bertrand
Postel Blond
Blond abdijbier
Voedingswaarde per persoon (op basis van de ingrediëntenlijst)
Energie
1.021 kcal Vezels
Vetten
47,1 g Eiwitten
(waarvan) verzadigde vetzuren 17,0 g Zout
Koolhydraten
82,7 g
(waarvan) suikers
14,1 g
28
Geldig van 16/6 t.e.m. 22/6/2021.
*
9,7 g
61,5 g
1,8 g
Met
.
€ p.p.
2,50 €