Ohne
Lactose
Zonder
lactose
Sans
lactose
Sans
gluten
€ p.p.
50 min. 3,35 €
Zonder gluten
Vegetarisch
Vegan
Végétarien
Sans gluten
Végane
tje
iders slaa
u
z
n
e
e
t
t
roche
HalloumibAlc.
tpaprika
n
u
p
e
l
e
g
+
met
Halal
Alcoholvrij
Ingrediënten
(4 personen)
150 g erwten (diepvries)
350 g kerstomaten
2 gele zoete puntpaprika'sAlc.
2 courgettes
Sans alcool
Halal
50 g rucola
1 onbehandelde citroen (bio)
1/2 plantje basilicum
+
1 rode ui
1 teentje knoflook
500 g halloumi (Cypriotische kaas)
200 g parelcouscous
4 eetl. olijfolie
zwarte peper (molen)
zout
Voorbereiding (20 min.)
- Snij 1 ongeschilde courgette in schijfjes van ± 1/2 cm dik. Snij de andere
courgette in 12 lange linten met een dunschiller. Rol de linten strak op.
- Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de puntpaprika’s en snij in
fijne staafjes.
- Hou 12 kerstomaten opzij en snij de rest in 2.
- Snipper het basilicum fijn. Snij de rode ui in ringen.
- Snij elk blok halloumi in 3 repen en snij elke reep in 4 blokjes.
- Rasp de schil van de citroen (niet het wit, u hebt 1 eetl. zeste nodig). Pers
de citroen (u hebt 1 eetl. sap nodig).
- Pers het knoflook en meng met 1 eetl. olijfolie en de citroenzeste.
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bereiding (30 min.)
1 Leg de courgetteschijfjes op een bakplaat met bakpapier en verdeel er
de knoflookolie over. Kruid met zwarte peper en zout. Bak 10 à 12 min.
in de voorverwarmde oven. Draai halverwege om. Haal uit de oven en laat
afkoelen.
2 Kook intussen de parelcouscous gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie
verpakking). Laat de diepgevroren erwten de laatste 7 min. meekoken. Giet af
en laat uitlekken. Breng op smaak met 2 eetl. olijfolie, zwarte peper en zout.
3 Prik een blokje halloumi, een rolletje courgette, nog een blokje halloumi en
een hele kerstomaat op een brochettestokje. Prik dezelfde ingrediënten nog
een keer op het brochettestokje. Maak zo 6 brochettes. Bestrijk ze met 1 eetl.
olijfolie.
4 Bak de brochettes ± 6 min. in een grillpan zonder vetstof of op een hete
barbecue. Draai regelmatig om.
5 Meng de halve kerstomaten, de courgetteschijfjes, de puntpaprika, de
uiringen, de rucola, het citroensap en het basilicum onder de couscous.
Verdeel over een grote serveerschaal.
Jean Balmont Chardonnay
Vin de France
Postel Tripel
Blond abdijbier
Voedingswaarde per persoon (op basis van de ingrediëntenlijst)
Energie
673 kcal Vezels
Vetten
42,2 g Eiwitten
(waarvan) verzadigde vetzuren 23,0 g Zout
Koolhydraten
33,2 g
(waarvan) suikers
16,1 g
5,6 g
37,6 g
3,8 g
Tip van Sophie
van het kookteam
r?
ucola ove
r
t
a
w
g
o
N
Probeer eens deze ‘zuiderse muffins met rucola en tomaatjes’.
Ideaal als hartig tussendoortje of om mee te nemen als lunch in de
brooddoos.
Ontdek het volledige recept op colruyt.be/lekkerkoken.
Met deze tip kan u restjes opgebruiken.
Zo gaan we voedselverspilling tegen en dragen we
samen bij aan een beter milieu, stap voor stap.
30
Geldig van 16/6 t.e.m. 22/6/2021.
*
Met
.