AAN TAFEL ...
Een vooraf voor u samengesteld weekmenu, dat heeft heel wat
voordelen: u bespaart tijd en u eet tegelijk evenwichtig.
Ons kookteam zorgt voor voldoende groenten, ze wisselen vlees, vis
en veggie af, en gebruiken zoveel mogelijk pure ingrediënten.
Bovendien controleren onze voedingsdeskundigen elk recept.
Zo dragen we samen bij aan een betere gezondheid, stap voor stap.
enu
Weekm
WEEK 1: 14/7 - 20/7
colruyt.be/weekmenu
KINDERFAVORIET
€ p.p.
3,20 €
25 min.
che wijze
op Aziatis
r
e
g
r
u
b
m
Ha
ssing
et chilidre
m
Ingrediënten (4 personen)
4 hamburgers rund + varken
(beenhouwerij)
250 g rauwkostmix (versmarkt)
100 g jonge slascheuten (versmarkt)
1 tomaat
1 komkommer
1 bosje lente-uitjes
1 plantje koriander
170 g Griekse yoghurt
4 hamburgerbroodjes
4 eetl. mayonaise
1 eetl. vloeibare honing
2 eetl. rijstazijn
2 eetl. sesamolie
1 eetl. olijfolie
1 koffiel. chilisaus
zwarte peper (molen)
zout
Voorbereiding (10 min.)
-- Snij de tomaat en de ongeschilde komkommer in fijne schijfjes.
-- Hak de koriander grof.
-- Snipper de lente-uitjes fijn.
Bereiding (15 min.)
1 Meng de rauwkostmix met de lente-uitjes en de koriander. Breng op
smaak met de rijstazijn, de sesamolie, de honing, peper en zout.
2 Maak een dressing met de yoghurt, de mayonaise en de chilisaus.
3 Verhit de olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de hamburgers
2 à 3 min. aan elke kant.
4 Verwarm intussen de hamburgerbroodjes (instructies: zie verpakking).
5 Doe de broodjes open en besmeer de onderste helft telkens met 1 koffiel.
chilidressing. Leg er de hamburger op en bedek met de schijfjes tomaat en
komkommer, een beetje van het rauwkostslaatje en wat slascheuten. Eindig
met nog wat chilidressing.
6 Doe de rest van de slascheuten en het rauwkostslaatje in een slakom.
Serveer met de burgers en de rest van de dressing.
>>Geen fan van koriander? Vervang hem door platte peterselie.
>>De rijstazijn kan u vervangen door een fruitige azijn zoals
frambozenazijn.
Salento I.G.T. ‘Masso Antico’ Primitivo Appassito
Puglia – Italië
Troubadour Magma
Amberkleurige tripel IPA
26
Geldig van 14/7 t.e.m. 20/7/2021.
Voedingswaarde per persoon (op basis van de ingrediëntenlijst)
Energie
768 kcal Vezels
Vetten
49,5 g Eiwitten
(waarvan) verzadigde vetzuren 14,4 g Zout
Koolhydraten
39,3 g
(waarvan) suikers
17,7 g
*
Met
.
5,6 g
38,3 g
2,8 g