Genieten van 't seizoen:
veelzijdige pastinaak
De pastinaak is helemaal terug van weggeweest! Tijdens de middeleeuwen was deze witte
wortel echt basisvoedsel. Maar sinds de komst van de aardappel werd de pastinaak steeds
minder populair. Rond de jaren 1990 kwam daar verandering in. En terecht! Tijd om deze
veelzijdige groente een plekje op uw menu te geven.
Seizoen
De pastinaak is op z’n best
van oktober tot en met april.
Smaak
De witte wortel heeft een ietwat zoete,
anijsachtige smaak. Die is wel zachter
dan de smaak van een gewone wortel.
Pastinaak
los
Kwaliteit
van bij ons
Herkomst: België.
1,69 €/kg
Voedingswaarde
Bewaren
Rijk aan vezels en een bron
van vitamine B1*, C en kalium**.
Pastinaak kan u 1 tot 2 weken bewaren op een
koele plek of in de groentelade van uw koelkast.
Meer weten over seizoensgroenten
en -fruit? Surf naar
colruyt.be/seizoenskalender
* Vitamine B1 draagt bij tot de normale werking van het zenuwstelsel en het hart.
** Kalium draagt bij tot de normale werking van het zenuwstelsel en de spieren, en tot de instandhouding van een normale bloeddruk.
28
Geldig van 6/10 t.e.m. 19/10/2021.
*
Met
.