AAN TAFEL ...
Een vooraf voor u samengesteld weekmenu, dat heeft heel wat
voordelen: u bespaart tijd en u eet tegelijk evenwichtig.
Ons kookteam zorgt voor voldoende groenten, ze wisselen vlees, vis
en veggie af, en gebruiken zoveel mogelijk pure ingrediënten.
Bovendien controleren onze voedingsdeskundigen elk recept.
Zo dragen we samen bij aan een betere gezondheid, stap voor stap.
enu
Weekm
WEEK 1: 6/10 - 12/10
colruyt.be/weekmenu
45 min.
€ p.p.
4,20 €
haasje
Kabeljauw
puree
pastinaak
s met
in preisau
Ingrediënten (4 personen)
500 g kabeljauwhaasje (versmarkt)
600 g pastinaak
3 preien
1 bosje waterkers
600 g aardappelen
1 sjalot
2 eetl. boter
6 dl melk
2 eetl. vloeiende bloem
1 blokje visbouillon
nootmuskaat
peper en zout
Voorbereiding (15 min.)
-- Schil de aardappelen en de pastinaken en snij in grove stukken.
-- Verwijder het groen van de preien. Snij het wit in de lengte in 2 en snij
in fijne halvemaantjes.
-- Snipper de sjalot fijn.
-- Verwijder de harde steeltjes van de waterkers.
Bereiding (30 min.)
1 Kook de aardappelen en de pastinaak 20 min. gaar in lichtgezouten
water. Giet af. Plet samen met 2 dl melk tot een puree en kruid met peper,
zout en nootmuskaat.
2 Smelt intussen de boter in een pan met antiaanbaklaag en stoof de
sjalot en de prei 5 à 8 min. Bestrooi met de bloem en laat even al roerend
drogen op het vuur. Giet er 4 dl melk beetje bij beetje en al roerend bij en
laat indikken tot een saus. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
3 Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook in een kookpot. Voeg
een flinke snuif zout en peper toe en verkruimel er het bouillonblokje
over. Zet het vuur af en laat de kabeljauw 10 min. afgedekt garen in de
hete bouillon. Schep met een schuimspaan uit de kookpot en laat een
beetje uitlekken.
Afwerking
Verdeel de vis over de borden en overgiet met wat preisaus. Werk af met
wat waterkers en serveer met de pastinaakpuree.
Hardy's 'Nottage Hill' Chardonnay
Australië
Voedingswaarde per persoon (op basis van de ingrediëntenlijst)
Postel Tripel
Blond abdijbier
32
Geldig van 6/10 t.e.m. 12/10/2021.
Energie
485 kcal Vezels
Vetten
12,4 g Eiwitten
(waarvan) verzadigde vetzuren 6,8 g Zout
Koolhydraten
53,0 g
(waarvan) suikers
19,3 g
*
Met
.
11,5 g
34,7 g
1,7 g