e
e
Ontdek alle recepten voor deze week op
Alc.
colruyt.be/weekmenu
of in de MyColruyt-app
± 40
min.
Zonder
gluten
3,10
Vegetarisch
Vegan
+
Halal een voorsmaakje:
Hier alvast
Alcoholvrij
Tofoereepjes in groentekerrie
Ingrediënten (4 personen)
Végétarien
Sans
320gluten
g tofoereepjes (versmarkt)
500 g Chinamix (diepvries)
300 g tomatenblokjes (diepvries)
1 limoen
1 plantje platte peterselie
1 cm verse gember
1 rode ui
1 koffiel. knoflook
Végane
250
g basmatirijst
227 g ananasstukje in sap (blik)
1 eetl. vloeiende bloem
400 ml kokosmelk
3 eetl. olijfolie
2 eetl. kerriepoeder
1 eetl. kurkumapoeder
peper en zout
+
Sans alcool
Alc.
Halal
Voorbereiding (10 min.)
- Schil de gember en snipper fijn. Snipper de rode ui fijn.
- Hak de platte peterselie grof.
- Snij de limoen in 2. Pers de helft en snij de andere helft in kwartjes.
Bereiding (30 min.)
1 Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
2 Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot (met dikke bodem). Stoof de
rode ui, het knoflook en de gember 1 min. Voeg de diepgevroren Chinamix
toe en roerbak 5 à 8 min. Meng er de diepgevroren tomatenblokjes en de
vloeiende bloem onder en roerbak nog 2 min.
3 Overgiet met de kokosmelk en voeg de ananasstukjes en hun sap toe.
Breng op smaak met het limoensap, het kerriepoeder, het kurkumapoeder,
peper en zout. Laat nog 10 à 15 min. sudderen op een zacht vuur. Voeg de
laatste 5 min. de peterselie toe (hou nog wat apart voor de afwerking).
4 Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de tofoereepjes gaar
(baktijd: zie verpakking). Meng onder de groentenkerrie.
P
1 u.
Afwerking
Schep de rijst in kommetjes en lepel er de groentekerrie over. Werk af met
een kwartje limoen en de rest van de peterselie.
2,50
Gemarineerde
kippenbout met gevulde
aardappel
Gewurztraminer ‘Tradition’
A.O.P. Alsace
Cave de Bennwihr
Estaminet Refined Lager
Pils
Voedingswaarde per persoon (op basis van de ingrediëntenlijst)
Energie 681 kcal - Vetten 29,1 g (waarvan) verzadigde vetzuren 15,4 g - Koolhydraten
75,2 g (waarvan) suikers 17,5 g - Vezels 10,9 g - Eiwitten 24,2 g - Zout 1,1 g
40 min.
3,40
Vogel zonder kop
in groentestoverij
Geldig van 15/6 t.e.m. 21/6/2022.
32
Ons vakmanschap drink je met verstand
Bier met liefde gebrouwen, drink je met verstand