Lekkere recepten klaarmaken? Gekke
keukenexperimenten uitproberen? Kijk elke woensdag
om 16.30 u. naar ons programma op Studio 100 TV of in
de gratis Studio 100 GO-app. Met het recept van de week
word je meteen een echte Pottenlikker!
Hoofdgerecht
Groente
van de week:
VENKEL
Taakje
voor je
hulpkok
1
2
2 venkels
1 granaatappel
1/2 limoen
2 takjes verse platte peterselie
4 koffiel. boter (op kamertemperatuur)
200 g parelcouscous
2 eetl. amandelschilfers
2 eetl. olijfolie
peper en zout
MET VENKEL EN ZALM
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Pluk de blaadjes van de takjes platte peterselie en snipper fijn.
Meng met de boter (op kamertemperatuur) en de amandelschilfers.
Snij de zalmfilets in 2 en leg in een ovenschaal. Kruid met peper en
zout en verdeel er de peterselie-amandelboter over.
Zet de zalm 10 min. in de voorverwarmde oven.
Kook de parelcouscous intussen gaar in lichtgezouten water
(kooktijd: zie verpakking). Laat afkoelen.
Ingrediënten (4 eters)
360 g Atlantische zalmfilets
(versmarkt)
KLEURRIJKE
PARELCOUSCOUSSALADE
Minder dan
30 min.
3
4
5
Snij de boven- en onderkant van de granaatappel.
Maak 4 insnijdingen in de schil tot op de pitten en trek die
voorzichtig van elkaar los.
Maak de pitten los uit de granaatappel en verwijder de witte vliesjes.
Verwijder de buitenste bladeren van de venkels, maar bewaar het
venkelgroen voor de afwerking. Snij de venkels in 4 en verwijder de
harde kern. Snij elk stuk in heel fijne reepjes. Pers de halve limoen.
Meng de lauwe parelcouscous met de venkel en de granaatappelpitten
en besprenkel met de olijfolie en het limoensap.
Verdeel over de borden en leg er een stukje zalm bovenop. Werk af
met het venkelgroen.
Voedingswaarde per eter (op basis van de ingrediëntenlijst)
Energie 520 kcal - Vetten 24,5 g (waarvan) verzadigde vetzuren 6,9 g
Koolhydraten 45,5 g (waarvan) suikers 8,3 g - Vezels 5,3 g - Eiwitten 26,6 g - Zout 0,1 g
Zin in meer? ELKE WOENSDAG vind je het
nieuwe RECEPT, interessante WEETJES en
de AFLEVERING op colruyt.be/pottenlikkers.