Catalogue Delhaize - 01er/02 - 31/03/2021 - EXPIRÉ - page 23 *

thumbnail - Catalogue Delhaize - 01/02/2021 - 31/03/2021.
23 / 121

* Offre valable dans tous les magasins Delhaize

Voir plus
 
RECEPT VAN HET SEIZOEN WIE IS SEPPE NOBELS ? No waste, maximum taste! Deze bouillon met wintergroenten heeft extra veel smaak, omdat Seppe Nobels de groenten eerst grilde ... Geniaal lekker? Oh, yes! ONTDEK SEPPES RECEPTEN MET NUTRI-SCORE A OF B €45 450 recepten boordevol groenten Supertof! Seppe Nobels heeft net een nieuw kookboek uit. Hij geeft een creatieve draai aan de grote klassiekers uit de Belgische keuken en stelt je recepten voor die groenten in de schijnwerpers zetten. Laat je inspireren door 100% vegetarische gerechten, maar ook recepten met vlees en vis (met mate, natuurlijk!). Seppe is de chef van het bekende restaurant Graanmarkt 13 in Antwerpen. Bovendien heeft hij meerdere kookboeken op zijn naam staan en kreeg hij de titel ‘Beste Groentechef’ van Vlaanderen in de Groene Gault&Millau. BOUILLON VAN GEGRILDE WINTERGROENTEN  45 MIN + 20 MIN KOOKTIJD  GEMAKKELIJK  €€€  4 PERS. 177 KCAL/ PORT. • • • • • • • • • Vetten: 9 g - Koolhydraten: 17 g Vezels: 9 g - Eiwitten: 4 g 1 biobutternut 1 bussel biorapen 1 biopastinaak 1 venkel 1 rode ui 1 el tomatenconcentraat Chilisaus of sriracha 2 el boter 1 teentje knoflook • 4 takjes tijm • 1 kl ‘Franse curry’ • • • • • Market Fresh ½ kl paprikapoeder ½ kl komijnpoeder 1 kaneelstokje 3 steranijzen Peper en zout 1 Pel de ui en snijd hem in 6. Maak de pastinaak, de rapen en de butternut onder stromend water schoon met een groenteborstel. Snijd ze in dikke stukken. Verwijder de pitten en de draden van de butternut. Gril de groenten in een braadpan of op de barbecue. 2 Laat de boter in een kookpot smelten. Voeg de groenten toe, samen met het geperste teentje knoflook, het tomatenconcentraat, de curry, de paprika, de komijn, de steranijzen en de kaneel. Overgiet met 2 l water en breng aan de kook. Laat ± 10 min op een zacht vuurtje sudderen tot de groenten net al dente zijn. Haal de groenten met een schuimspaan uit de kookpot en houd ze apart. Breng de bouillon aan de kook en laat hem tot ¾ inkoken. Breng verder op smaak en voeg de groenten opnieuw toe. 3 Houd het loof van de venkel apart en snijd de knol met de mandoline in ultrafijne plakjes. Voeg ze toe aan de bouillon. Dien heet op en werk elk bord af met tijm en venkelloof. Zet de chilisaus of de sriracha apart op tafel om naar eigen smaak de bouillon nog meer pit te geven. Je kunt Franse curry eventueel ook vervangen door gewone currypoeder. 23

Autres catalogues Delhaize

Derniers catalogues