RECEPT VAN HET SEIZOEN
WIE IS SEPPE NOBELS ?
No waste,
maximum
taste!
Deze bouillon met wintergroenten heeft extra veel
smaak, omdat Seppe Nobels de groenten eerst grilde ...
Geniaal lekker? Oh, yes!
ONTDEK
SEPPES
RECEPTEN MET
NUTRI-SCORE
A OF B
€45
450 recepten boordevol groenten
Supertof! Seppe Nobels heeft net een nieuw kookboek
uit. Hij geeft een creatieve draai aan de grote klassiekers
uit de Belgische keuken en stelt je recepten voor die
groenten in de schijnwerpers zetten. Laat je inspireren door
100% vegetarische gerechten, maar ook recepten met vlees
en vis (met mate, natuurlijk!).
Seppe is de chef van het bekende
restaurant Graanmarkt 13 in Antwerpen.
Bovendien heeft hij meerdere
kookboeken op zijn naam staan en
kreeg hij de titel ‘Beste Groentechef’ van
Vlaanderen in de Groene Gault&Millau.
BOUILLON VAN GEGRILDE
WINTERGROENTEN
45 MIN + 20 MIN KOOKTIJD GEMAKKELIJK
€€€ 4 PERS.
177
KCAL/
PORT.
•
•
•
•
•
•
•
•
•
Vetten: 9 g - Koolhydraten: 17 g
Vezels: 9 g - Eiwitten: 4 g
1 biobutternut
1 bussel biorapen
1 biopastinaak
1 venkel
1 rode ui
1 el tomatenconcentraat
Chilisaus of sriracha
2 el boter
1 teentje knoflook
• 4 takjes tijm
• 1 kl ‘Franse curry’
•
•
•
•
•
Market Fresh
½ kl paprikapoeder
½ kl komijnpoeder
1 kaneelstokje
3 steranijzen
Peper en zout
1 Pel de ui en snijd hem in 6. Maak
de pastinaak, de rapen en de butternut
onder stromend water schoon met een
groenteborstel. Snijd ze in dikke stukken.
Verwijder de pitten en de draden van
de butternut. Gril de groenten in een
braadpan of op de barbecue.
2 Laat de boter in een kookpot
smelten. Voeg de groenten toe, samen
met het geperste teentje knoflook, het
tomatenconcentraat, de curry, de paprika,
de komijn, de steranijzen en de kaneel.
Overgiet met 2 l water en breng aan de
kook. Laat ± 10 min op een zacht vuurtje
sudderen tot de groenten net al dente zijn.
Haal de groenten met een schuimspaan
uit de kookpot en houd ze apart. Breng
de bouillon aan de kook en laat hem tot
¾ inkoken. Breng verder op smaak en
voeg de groenten opnieuw toe.
3 Houd het loof van de venkel apart
en snijd de knol met de mandoline
in ultrafijne plakjes. Voeg ze toe aan
de bouillon. Dien heet op en werk elk
bord af met tijm en venkelloof. Zet de
chilisaus of de sriracha apart op tafel om
naar eigen smaak de bouillon nog meer
pit te geven.
Je kunt Franse curry eventueel ook vervangen
door gewone currypoeder.
23