Catalogue Delhaize - 01er/04 - 31/05/2021 - EXPIRÉ - page 28 *

thumbnail - Catalogue Delhaize - 01/04/2021 - 31/05/2021.
28 / 132

* Offre valable dans tous les magasins Delhaize

Voir plus
 
PROEF HET SEIZOEN ‘NO WASTE’ ASPERGESOEP MET VERSE KRUIDEN P.128  25 MIN + 20 MIN KOOKTIJD  GEMAKKELIJK  €€€  4 PERS. 306 KCAL/ PORT. 631 Vezels: 4 g - Eiwitten: 4 g KCAL/ PORT. (kervel, dille, bieslook, waterkers ... in totaal ± 20 g) in elk bord. Voeg de aspergeslierten toe en giet er voorzichtig de soep rond. Dien meteen op. GEGRILDE ASPERGES MET GEDROOGDE TOMATEN EN PARMIGIANO P.128  15 MIN  GEMAKKELIJK  €€€  4 PERS. 224 KCAL/ PORT. P.128  25 MIN  GEMAKKELIJK  €€€  4 PERS. Vetten: 28 g - Koolhydraten: 9 g Breek het harde uiteinde van 2 bussels witte asperges en schil ze. Smelt 40 g boter in een kookpot en doe er de uiteinden bij. Fruit ze 2 min op een hoog vuur, samen met 1 grote gehakte ui, 1 laurierblaadje en 2 takjes tijm. Overgiet met 1 l water, voeg 2 verkruimelde groentebouillonblokjes toe, breng aan de kook en laat 20 min sudderen. Mix fijn en filter door een zeef met fijn rooster. Giet de soep terug in de kookpot, breng ze aan de kook en dompel er de asperges in kleine stukjes in (houd 1 ongesneden asperge apart voor de afwerking). Laat 5 min pruttelen, voeg 20 g boter en 2 dl room toe. Breng verder op smaak. Snijd de laatste asperge met een dunschiller in fijne slierten. Schik een hoopje verse kruiden naar keuze Vetten: 17 g - Koolhydraten: 9 g Vetten: 55 g - Koolhydraten: 7 g ASPERGES, MOUSSELINESAUS EN GEPOCHEERDE EIEREN P.128  25 MIN  GEMIDDELD  €€€  4 PERS. 327 KCAL/ PORT. Vetten: 30 g - Koolhydraten: 5 g Vezels: 2 g - Eiwitten: 9 g Vezels: 3 g - Eiwitten: 25 g Verwijder het harde uiteinde van 2 bussels witte asperges, schil ze en snijd ze in schuine stukken. Houd de punten apart en dompel de rest in een kookpot kokend gezouten water. Voeg de aspergepunten na 3 min toe en laat nog 2 min koken. Giet de asperges af en laat ze in ijskoud water schrikken. Houd de blaadjes van 2 bussels waterkers apart. Mix het bovenste deel van de stengels met 2,5 dl slaolie, 4 gehakte salieblaadjes en 1 geperst klein teentje knoflook. Kruid met peper, met zout en voeg naar eigen smaak een beetje geraspte citroenzeste toe. Schil 1 biocitroen à vif en snijd de partjes tussen de vliezen uit. Dresseer de borden met de waterkersblaadjes, de asperges, de citroenpartjes, 480 g gegrilde makreelfilets in olijfolie (4 blikjes) en 8 takjes dille. Besprenkel met dressing en serveer. Verwijder het harde uiteinde van 2 bussels witte asperges en schil ze. Kook ze ± 10 min in kokend gezouten water of stoom ze. Bekleed 4 kleine kommen met een vierkant stuk vershoudfolie en smeer ze lichtjes in met olie. Breek er 4 eieren in en knoop de hoekjes van de vershoudfolie dicht tot bundeltjes. Verwarm een kookpot water tot net onder het kookpunt. Doe intussen 1 eidooier, 5 cl witte wijn, 2,5 cl witte azijn, peper en zout in een steelpan. Verwarm ze op een heel zacht vuurtje, terwijl je voortdurend klopt in de vorm van een 8 net als een sabayon. Voeg dan beetje bij beetje en al kloppend 100 g gesmolten boter toe. Let erop dat de saus niet kookt! Dompel de bundeltjes met de eieren in het warme water en pocheer ze 3 min. Laat ze meteen in koud water schrikken om het kookproces te stoppen. Dresseer de asperges en de saus op warme borden. Haal de gepocheerde eieren voorzichtig uit hun bundeltjes en leg ze op de asperges. Prik elk ei open, kruid met peper en smul meteen. ASPERGEKROKETTEN  1 U + 14 U KOELTIJD  GEMIDDELD  €€€  6 PERS. 428 KCAL/ PORT. Vetten: 29 g - Koolhydraten: 32 g Vezels: 3 g - Eiwitten: 8 g Vezels: 5 g - Eiwitten: 8 g Verwarm een grill(pan). Verwijder het harde uiteinde van 2 bussels witte asperges en schil ze. Bestrijk ze langs alle kanten met 3 el olie uit 1 schaaltje halfgedroogde tomaten met olie Sud’n’Sol (220 g). Kruid met peper, en zout en bestrooi met 4 takjes tijm. Leg de asperges op de hete grill en bak ze rondom. Snijd de tomaten in kleine stukjes en rasp 50 g parmigiano. Schik de gegrilde asperges op borden of op een dienschotel, bestrooi ze met de stukjes tomaat, de parmigiano, en besprenkel ze met een scheutje olie. Serveer als voorgerecht of als bijgerecht met vis. 28 ASPERGESALADE MET WATERKERS EN GEGRILDE MAKREEL Breek het harde uiteinde van 1 bussel witte asperges en schil ze. Smelt 25 g boter in een kookpot en voeg de restjes toe. Fruit ze gedurende 2 min op een hoog vuur, samen met 1 kleine gehakte ui, 1 laurierblaadje en 2 takjes tijm. Overgiet met 5 dl water, voeg 1 verkruimeld groentebouillonblokje toe, breng aan de kook en laat 20 min sudderen. Mix fijn en filter door een fijne zeef. Je hebt 5 dl nodig (voeg indien nodig een beetje water toe). Snijd de asperges in kleine blokjes en kook ze 4 min in kokend gezouten water. Giet ze af en laat ze schrikken onder koud water. Smelt 100 g boter in een kookpot, bestuif met 100 g bloem en meng tot je een lichte koekjesgeur ruikt. Giet er beetje bij beetje en al kloppend de soep bij. Laat 2 min op een zacht vuurtje inkoken en haal de pan van het vuur. Roer er een scheutje citroensap en ½ gehakte bussel bieslook onder. Voeg de uitgelekte aspergeblokjes toe, meng en breng verder op smaak. Bedek een grote schaal met bakpapier, verdeel er de bereiding over met een ijsschep (12 stuks), dek af en laat 12 u in de koelkast rusten. Klop 2 eieren met peper en zout. Rol de balletjes in bloem, haal ze door de losgeklopte eieren en rol ze ten slotte in 100 g paneermeel. Laat ze minstens 2 u in de koelkast rusten. Bak de kroketjes goudbruin in hete frituurolie van 180°C. Laat ze op keukenpapier uitlekken en serveer ze met citroenpartjes en peterselie.

Autres catalogues Delhaize

Derniers catalogues