1
2
3
WIE ZOEKT, DIE VINDT
ZUIVELAFDELING
IN DE SPOTLIGHT
ZACHTE BOTER:
EEN SUPER
BINDMIDDEL
P. 88
Zachte boter (‘pommade’ in
het Frans) is een heel goed
bindmiddel dat moeiteloos je
room kan vervangen in heel
wat gerechten (je moet ze eens
gebruiken om zalmpastei te
maken, mmm). Je gebruikt ook
zachte boter voor een crème au
beurre of smeer er een lamsbout
(of een braadkip) mee in voor je
hem in de oven steekt.
GEKLAARDE
BOTER:
SUPER VOOR
BAKKEN EN
BRADEN
P. 90
De grote chefs gebruiken allemaal
geklaarde boter. Die is beter
bestand tegen hoge temperaturen
en verbrandt dus niet. Zo bak en
braad je jouw gerecht volgens
de regels van de kunst, met
de heerlijke smaak van boter
erbovenop. Omdat er geen lactose
meer in zit, is geklaarde boter ook
perfect geschikt voor mensen met
een lactose-intolerantie.
GESMOLTEN
BOTER: SUPER
VOOR EEN
GOUDBRUINE
KORST
P. 92
Om je deeg een gouden afwerking
te geven, is boter een uitstekend
alternatief voor eigeel (dat is goed
om te weten als je eieren op zijn
of als iemand allergisch is voor
eieren). Met boter is het zo gefikst
en ze geeft je bakkunsten ‒ als
kers op de taart ‒ dat extra vleugje
botersmaak.
Het vervolg van
de boteravonturen
lees je hier!
87