Buiten koken
105357
Gas
Een gasbarbecue start snel op en is vaak al binnen 10 minuten
op temperatuur. En in tegenstelling tot een houtskoolbarbecue,
heb je bij een gasbarbecue geen last van rookvorming. Zorg
altijd voor voldoende gas.
Veilig barbecueën
Houd rekening met de
windrichting; zet je barbecue best
op een plek uit de wind. Of in ieder
geval zo, dat je gasten niet in de
rook zitten.
Gooi nooit spiritus, benzine of
petroleum op de barbecue; gebruik
liever aanmaakblokjes.
Groenten op de barbecue
Onderstaande groenten zijn heel lekker op de
barbecue:
• Aubergines & courgettes
• Trostomaatjes
• Paprika’s
• Maïskolven
• Groene asperges
• Fruit - maak lekkere spiesjes van bijvoorbeeld
appel, banaan, ananas, mango, peer of abrikoos!
Gril de groenten en het fruit ongeveer
6 minuten op een fijnmazig rooster; maak er
eventueel eerst spiesjes van. Marineer de groenten
voor meer smaak eerst in kruidenolie.
Barbecue nooit binnen; je
loopt hierdoor kans op een
koolmonoxidevergiftiging.
Zet een gasfles altijd naast de
barbecue, nooit eronder! Zet de
fles goed rechtop en check eerst
de datum; kijk de slang ook na
op gaatjes. Steek de barbecue aan
op het moment dat je het gas
opendraait.
Zet de barbecue op een stevige
ondergrond en laat hem daar staan
terwijl hij brandt.
Let bij een elektrische barbecue
op met water.
www.gamma.be
95