L e kk e r me t
e e n bol ijs of e e n
dot slagroom!
Tatin van
conferencepeer
en marsepein
6 personen
. 1u
6 conferenceperen
150 g Boni marsepein
1 pak Boni vers bladerdeeg
40 g rietsuiker
5 steranijs
60 g Spar roomboter
zeste en sap van 1 kleine citroen
extra:
tatinvorm 24 cm Ø
Kwak Amber (8,4%)
• fruitige en aandachtige aroma’s en een
vol en licht bruisend mondgevoel
• kruidige toon van koriander en hop
16
Ons vakmanschap drink je met verstand
1. Maal de steranijs fijn in de blender
of kruidenmolen.
2. Voeg ½ toe aan de rietsuiker. Doe
de rest in het hakmolentje met de
marsepein en de citroenzeste en
mix tot korrelig kruim.
3. Verwarm de oven voor op 200°C.
4. Snij de boter in blokjes en doe
samen met de rietsuiker in de
tatinpan. Zet 15 min in de oven.
5. Schil de peren, halveer ze en
verwijder het klokhuis.
6. Leg de peerhelften met de bolle
kant naar beneden in de gesmol
ten karamel en strooi er marse
peinkruim over.
7. Dek af met een vel bladerdeeg en
stop de deegranden stevig onder
de peren. Maak inkepingen in
het deeg zodat de stoom kan ont
snappen.
8. Bak goudbruin en gaar in 30 min.
9. Maak de randen los, zet een bord
op de vorm en draai om.