special
Véronique:
“De anijssmaak van
de venkel past perfect bij
de friszure dressing.”
Gerookte zalm
met geschaafde
venkelsalade en
dilledressing
8 personen . 30 min
2 verpakkingen Spar gerookte zalm
1 venkel
½ stevige komkommer
1 kl suiker
1 el rijstazijn
zeste en sap van 1 citroen
Boni Griekse olijfolie
fleur de sel
dressing:
50 ml Boni zure room
1 el geraspte mierikswortel
100 ml Boni mayonaise met citroen
bosje dille
serveren:
Spar tramezzini
1. Dressing: snij de dille fijn. Mix de
zure room, dille en mierikswortel
door de mayonaise.
2. Snij het venkelgroen af en hou opzij.
3. Snij de komkommer en venkel
in flinterdunne plakjes met een
mandoline en schep door elkaar met
de zeste en het sap van de citroen.
Bestrooi met suiker en besprenkel
met 1 el rijstazijn. Kruid met vers
gemalen zwarte peper en fleur de
sel en laat even rusten.
4. Bestrijk een serveerschaal met de
dilledressing en beleg met plakjes
zalm, schik de salade erop, bedrup
pel met olijfolie en werk af met
plukjes dille en venkelgroen.
5. Serveer onmiddellijk met tramezzini.
chef
Michaëla steekt
overal een
handje toe.
Prosecco Raffaello
extra droog, Veneto, Italië
• frisse en sprankelende biowijn
• mild fruitig aroma
• levendig in de mond
Ons vakmanschap drink je met verstand
33