special
Papillot met
zeebaars en
lentegroenten
4 personen . 40 min
800 g Spar zeebaarsfilet
2 jonge wortelen
100 g verse erwtjes
2 lente-uien
50 g groene aspergepunten
witte selder
kleine venkel
enkele takjes verse oregano, tijm
en rozemarijn
pastis, vermout of witte wijn
extra:
stevige aluminiumfolie
Vouw niet té strak,
zodat er nog ruimte
is voor de stoom.
Albert Bichot Vieilles Vignes de Chardonnay
Bourgogne, Frankrijk
• aroma’s van citrus, bloemen, honing en gedroogd fruit
• rond, evenwichtig en levendig
1. Verwarm de oven voor op 180°C.
2. Snij de wortelen en venkel in juli
enne, hou het venkelgroen apart.
3. Snij de lente-uien in schuine
ringen, de asperges en jonge sel
derstengels in schuine stukken.
4. Pluk blaadjes en naaldjes van de
oregano, tijm en rozemarijn.
5. Leg 4 grote vellen aluminiumfolie
klaar naast elkaar. Leg op de onder
ste helft van de folie een hoopje
wortel en venkel met daarop
lente-ui. Kruid met versgemalen
zwarte peper en zeezout.
6. Schik de vis erop. Kruid met peper
en zout.
7. Verdeel de rest van gesneden
groenten, de erwtjes en verse
kruiden erover. Kruid met peper en
zout en besprenkel met olijfolie.
8. Vouw de aluminiumfolie dicht,
vouw de zijkanten naar boven toe,
niet te strak zodat er ruimte is voor
de stoom. Besprenkel met een
scheutje witte vermout of wijn en
sluit de laatste opening stevig.
9. Gaar ± 20 min in de voorverwarm
de oven, afhankelijk van de dikte
van de vis.
Ons vakmanschap drink je met verstand
41