Salade van parel
couscous met
gekaramelliseerde
worteltjes en
lamskoteletjes
4 personen . 45 min
250 g parelcouscous
8 el Spar cashewnoten
2 sinaasappelen
2 bakjes Spar granaatappelpitten
1 rode ui
4 lente-uien
4 takjes tijm
2 takjes rozemarijn
1 rode picantinapeper
4 tenen look
12 lamskoteletten
sap van 2 sinaasappelen
bussel jonge wortelen
Boni olijfolie
marinade:
za’atar
Boni olijfolie
dressing:
6 el Boni vloeibare honing
2 el Boni sojasaus
1 rode chilipeper
1 kl sesamolie
8 el Boni olijfolie
sap van 1 citroen
sap van 1 sinaasappel
1.
2.
3.
4.
5.
6.
46
Marinade: bestrijk de lamskoteletjes
met za’atar en overgiet met olijfolie.
Dressing: hak de chilipeper fijn en klop
de dressingingrediënten door elkaar.
Zet opzij.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Schil de wortelen, snij dikke exempla
ren in de lengte doormidden en leg
ze in een ovenschaal. Bestrooi met
cashewnoten.
Hak de picantinapeper fijn en strooi
over de wortelen. Steek er tijm, onge
pelde knoflooktenen en rozemarijn
tussen, besprenkel met olijfolie en
overgiet met sinaasappelsap. Kruid
met peper en zout. Dek af met alumi
niumfolie en bak 25 min in de voorver
warmde oven.
Verwijder de folie en bak nog 20 min.
Knijp de gare look over de wortelen.
Smeer de
lamskotelett en
goed in om een
smaakvol korstje
te bek ome n.
7.
Pel de rode ui en snipper fijn. Snij de
lente-ui in fijne ringetjes.
8. Pel de sinaasappelen à vif en snij de
partjes in stukjes.
9. Kook de parelcouscous gaar en schep
de sinaasappel, rode ui, lente-ui en
granaatappelpitten erdoor.
10. Schik de wortelen met cashewnoten er
naast en overgiet alles met de dressing.
11. Kruid de koteletjes met zout, bak goud
bruin en serveer bij de parelcouscous
salade.
Za’wat?
Za’atar is een kruiden
mengeling die vooral
in de Midden-Oosterse
keuken gebruikt wordt.
Het is een mengsel van
sesamzaad, sumak, tijm,
oregano en komijn.