special
Gekaramelliseerde
zalm met noedels,
mango, scampi en
kokosdressing
4 personen . 40 min
4 kleine Spar zalmfilets met vel
1 el bruine kandijsuiker
100 g fijne groene boontjes
8 scampi’s
1 rijpe mango
6 kleine sjalotjes
2 tenen look
2 el bloem
25 g Spar gemalen kokos
2 el Spar pinda’s natuur
1 Thais pepertje
2 verpakkingen Boni woknoedels
bosje munt
bosje koriander
arachideolieolie
Spar kokosnootstukjes
dressing:
50 ml kokosroom
1 el vissaus
1 kl bruine kandijsuiker
sap van 2 limoenen
1.
2.
3.
4.
5.
6.
Dressing: pers de limoenen en meng
met de rest van de ingrediënten en
plaats koel.
Blancheer de boontjes beetgaar.
Pluk de blaadjes munt en koriander los.
Snij de koriandersteeltjes fijn. Schil de
mango en snij het vruchtvlees in repen.
Rooster de pinda’s en hak ze grof. Roos
ter de gemalen kokos.
Verwijder de zaadjes van het pepertje
en snij het vruchtvlees in kleine stukjes.
Pel de sjalotjes en snij in fijne ringetjes.
Meng de sjalotjes met de bloem in een
kom, schep in een zeef en schud de
overtollige bloem ervan. Pel de look en
snij in flinterdunne plakjes.
Verwarm de ovengrill op de hoogste
stand.
Verwarm een laag van ± 7 cm arachide
olie in een pan op matig vuur. De olie is
heet genoeg als ze direct gaat bruisen
wanneer je er een sjalotje ingooit. Fri
tuur de sjalotringen goudbruin, schep
Bekijk de video!
ze eruit met een schuimspaan en laat
uitlekken op keukenpapier. Bestrooi
met zout.
7. Frituur de plakjes look 1 à 2 min. Laat
uitlekken.
8. Pel de scampi’s en frituur goudbruin.
9. Doe de woknoedels in een kom met 3 el
water en verwarm in de microgolfoven.
10. Meng de bruine suiker met een kl
water. Leg de zalmfilets met de huid
naar beneden op een bakplaat en kruid
met peper en zout. Bestrijk met de
bruine suiker en gril tot de randjes gaan
karamelliseren. Laat rusten.
11. Stel de salade samen. Verdeel de noe
dels over de borden. Verwijder het vel
van de zalm, trek de vis in stukjes en
verdeel over de noedels.
12. Schik de scampi’s, mango en bonen
erop. Bestrooi met verse kruiden
blaadjes, pepertjes, pinda’s, sjalotjes,
look, plakjes verse kokos en kokosrasp.
Schenk wat dressing erover en serveer.
Rani:
“Laat de lente
maar beginnen
met dit kleurrijke
gerecht!”
Bicicleta Cono Sur
Chardonnay, Chili
• intense combinatie van citrus,
ananas, witte perzik en meloen
• mooie concentratie en levendigheid met mineralen
Ons vakmanschap drink je met verstand
55