Tiramisu met frambozenconfituur
ONZE TOP 5
1
3
5
Het volledige
tapasassortiment
van Spar, want da’s
altijd smullen!
De kaas van
Gouden Carolus,
hij geeft immers
smaak aan onze
verstoog.
4
. 40 min
300 g frambozen (diepvries)
1,5 el maïzena
90 g suiker
250 g mascarpone
sap van ½ citroen
125 ml Boni room (40% VG)
Koffie van
Kaffefabrik, omdat
we lokale producten
belangrijk vinden
en we de bonen zelf
branden.
2
80
4 personen
En natuurlijk hoort
daarbij een fris glas
Gouden Carolus
Tripel.
Zeker ook proeven:
het superlekkere
zuurdesembrood
van de Broodbroeders!
Ons vakmanschap drink je met verstand
100 g witte chocolade
5 lange vingers
50 ml limoncello
extra:
4 glazen
spuitzak
1. Frambozenconfituur: doe de frambozen in een steelpan,
giet de suiker en het citroensap erbij. Verwarm de frambozen
op het vuur tot ze ontdooid en zacht zijn.
2. Meng de maïzena met 3 el water en roer los. Giet bij de
platgekookte frambozen, roer en laat binden. Haal van het
vuur en laat afkoelen.
3. Giet de room bij de mascarpone en voeg 2 el suiker toe.
Mix het geheel tot dik vloeibaar. Doe in een spuitzak
4. Rasp de chocolade fijn. Breek de koekjes in stukken.
5. Vul de glaasjes: schep eerst een laag mascarpone, daarboven de frambozenconfituur, dan 1 koekje gedompeld in
limoncello en tot slot geraspte chocolade.
6. Herhaal dit nogmaals.
7. Spuit op het bovenste koekje nog een laagje mascarpone,
frambozenconfituur en werk af met de geraspte chocolade.